Arkivbild. Bilden har inget med Tyskland att göra.

2.500 moskéer i Tyskland – kräver ökat skydd

Publicerad 21 februari 2020 kl 17.04

Utrikes. Turkisk-islamiska förbundet i Tyskland kräver nu ett ökat skydd av landets miljontals muslimer, med anledning av onsdagens terrordåd, uppger SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Det etniska konflikterna i Tyskland trappades upp ytterligare i och med onsdagens terrordåd i Hanau, där en 43-årig tysk bankman sköt ihjäl ett tiotal personer vid vattenpipebarer.

Detta var en i raden av genomförda eller planerade högerextrema terrorattacker i landet.

I oktober förra året försökte en 27-årig tysk utföra en livesänd massaker i en synagoga under jom kippur i Halle. Men mannen lyckades inte ta sig in och sköt ihjäl två människor utanför.

Förra helgen greps tolv tyskar för planerade attacker, där avsikten var att framkalla inbördeskrig och statskupp.

Tyskland har tidigare drabbats av en mängd islamistiska terrordåd och andra våldsbrott utförda av invandrare.

Landet tog emot över 1 miljoner människor i samband med asylvågen 2015 och har också flera miljoner turkar inom sina gränser.

Konflikten mellan olika grupper i Tyskland är nu så stor att det så kallade turkisk-islamiska förbundet för religiösa frågor, Ditib, kräver ett ökat skydd för muslimer, enligt SVT. Förbundet finansierar omkring 900 moskéer i Tyskland. Deutsche Welle har tidigare rapporterat att det totalt finns ungefär 2.500-2.700 moskéer i Tyskland, men att det är svårt att få fram en exakt siffra. Det beräknas idag finnas runt 5-6 miljoner muslimer i landet. 2050 beräknas cirka 20 procent av befolkningen i Tyskland vara muslimer, om invandringen fortsätter.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

117 nya dödsfall och 17.600 nya smittade

Ingen hejd på covid-19. Dödstalet snart uppe i 7.000 personer.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0