Flashback-registret

40.000 svenskar finns i registret – så kollar du om du är med

Publicerad 9 februari 2015 kl 22.58

Inrikes. 40.000 personer finns registrerade med mejl och personnummer i Robert Aschbergs och Martin Fredrikssons kriminal- och åsiktsregister Piscatus. Det visar ett dataintrång hos Piscatus ikväll.

Dela artikeln

Det är säkerhetsexperter på webbforumet Swehack som har kommit över datafiler från Piscatus databas som visar att databasen innehåller en tabell med vad som tros vara 40.000 Flashback-användare. Allt tyder nu på att Robert Aschberg har tänkt att sälja uppgifterna om Flashback-användare via tjänsten.

På sajten Pwnad.pw har en användare på Swehack skapat en tjänst för att kontrollera om man finns med i Aschberg och Researchgruppens register. När Fria Tider på måndagkvällen kontrollerade olika Flashback-registrerade e-postadresser tillsammans med icke-registrerade adresser visade resultaten att registret av allt att döma är autentiskt.

Piscatus är ett bolag som specialiserat sig på att massregistrera och säljer känsliga personuppgifter om privatpersoner till svenska journalister och mediehus. Bolaget grundades gemensamt av AFA och Expo år 2010.

Hackats förr
I september 2014 avslöjade Fria Tider att Piscatus hade hackats av okända personer. Bland annat läckte det kontroversiella bolagets kundregister i samband med det dataintrånget.

I registret finns ett 50-tal vänsterjournalister och andra vänsterprofiler registrerade, bland annat från SVT:s Uppdrag granskning, en "researcher" vid fackförbundet Kommunal och Sanna Klinghoffer, mest känd för att ha infiltrerat Sverigedemokraterna åt Sveriges radios "Kaliber".

När Fria Tider ringde upp Tomas Zirn, journalist på Computer Sweden och en av dem vars namn fanns med i registret, bekräftade han att han hade haft ett konto hos Piscatus.

– Det var ett gratiskonto som jag fick på prov via jobbet för flera år sedan. På den tiden hade jag inga skäl att tro att det rörde sig om något annat än en seriös tjänst, säger han.

Zirn tillade dock att det är tveksamt om han hade gått med på något liknande idag, med tanke på vad som kommit fram om personerna bakom företaget.


Träder fram – med en vädjan till sina landsmän. Varningen: De antivita idéerna och rasistanklagelserna kan slå tillbaka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Guldet på högsta kursen någonsin

Fortsatt rally för den gula metallen.. Slog nytt all time high i både dollar och kronor på torsdagen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Elon Musk sprider invandringslarmet. "Svenskarna fick inte lägga märke till de stora, skäggiga män som kom in i landet och insisterade på att de var barn."0 Plus

Mer från Inrikes

Åtal: Sköt med k-pist mot poliser

Efter dramat under polisjakten.. Mordförsök på fyra poliser, enligt åklagaren.0 

Pajala kommun får inte anta namnet "Pajalan kunta"

Regeringen sätter ner foten.. Håller dock med om "betydelsen av att synliggöra minoriteter".0 

Vetenskap

ChatGPT kan göra läkarjobb – tio gånger snabbare. Producerar medicinska journalanteckningar med samma kvalitet.0 

Stickning hjälper mot psykisk ohälsa. Bekräftat av forskare.0 

Kultur