Gruppvåldtäkten pågick i timmar i en kolonilott vid Hästa Träsk i närheten av det ökända förortsområdet.

Tryckte upp pistol i flickans underliv och sa: "Nu ska du få njuta"

Publicerad 28 maj 2020 kl 19.08

Inrikes. En 21-årig man som i våras anhölls misstänkt för bedrägerier mot äldre har nu även dömts för sitt deltagande i en synnerligen brutal gruppvåldtäkt mot en svensk flicka i en kolonistuga i närheten av Tensta år 2014. Invandrarna tryckte upp en pistol i flickans mun och underliv så hon började blöda medan de hjälptes åt att våldta henne.

Gilla artikeln på Facebook

Tre män med härkomst från Mellanöstern dömdes i december 2014 för grov våldtäkt mot flickan.

Gruppvåldtäkten ägde rum 19 juni samma år i en kolonistuga på Järvafältet, ett grönområde som omringas av de utsatta förorterna Husby, Rinkeby och Tensta. Männen höll fast flickan och hjälptes åt att våldta henne vaginalt och oralt.

När flickan skrek tryckte en av männen, påhejad av de andra, upp en pistol eller ett pistolliknande föremål i hennes mun.

– Om du inte är tyst ska jag döda dig, sade han.

Efter att de var klara med de upprepade våldtäkterna tryckte en av invandrarna upp pistolen i flickans underliv så att hon fick kraftiga blödningar.

– Nu ska du också få njuta, förklarade han enligt domen.

Därefter släpade en av våldtäktsmännen, tillsammans med en annan oidentifierad person, med sig flickan in i en bil och körde henne till en källarlokal på Ljungplan i Rinkeby, där de grova övergreppen fortsatte. Under hot om våld våldtog den ene mannen den nedblodade flickan oralt samtidigt som den andre våldtog henne vaginalt.

Straffet: Ett års fängelse
Nu har ytterligare en man, som endast var 15 år vid tillfället, dömts för den bestialiska våldtäkten, skriver Mitt i.

Den idag 21-årige misstänktes ha lurat flera äldre personer på pengar, och topsades därför i samband med att han greps av polis tidigt i våras. Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, fick då en DNA-träff som matchade spår från det sex år gamla våldtäktsärendet.

Mannen har nu dömts av tingsrätten till ett års fängelse för grov våldtäkt. Det motsvarar egentligen 8 månaders fängelse, eftersom Sverige tillämpar två tredjedelsfrigivning. Om han hade dömts som tonåring hade han istället kommit undan med ungdomsvård.

”Det har gått lång tid sedan gärningen men det kan inte staten lastas för”, skriver tingsrätten i sin dom enligt Mitt i.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0