Regeringskrisen
Annie Lööf (C).

Annie Lööf backar – Löfven kan vara räddad

Publicerad 23 juni 2021 kl 16.23

Inrikes. Centerpartiet backar från förslaget om att införa fri hyressättning i nyproduktion. Annie Lööf är nu villig att helt stryka punkten – som ledde till att V sänkte regeringen – och omförhandla januariavtalet. Det skriver Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

– Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar Januariavtalet för att få en bättre balans, säger C-ledaren Annie Lööf till DN.

Lööf hänvisar till att förslaget om marknadshyror tydligen "saknar majoritet i riksdagen" med tanke på att en majoritet röstade för att rikta missförtroende mot Löfven i måndags.

I utbyte mot att släppa hyresförslaget vill C "justera" januariavtalet och bland annat driva igenom vissa skattesänkningar, satsningar på "integration" och liknande.

Statsminister Stefan Löfven välkomnar beskedet.

– Jag välkomnar det besked som Annie Lööf nu ger. Det är konstruktivt och en väg framåt. Det är viktigt att fler partier nu agerar för landets bästa. Det är vi alltid beredda att göra, säger Löfven till Aftonbladet.

Det gör även V-ledaren Nooshi Dadgostar.

"Centerpartiet har nu deklarerat att de är beredda att släppa kravet på marknadshyror i januariavtalet. Det är ett positivt besked för landets hyresgäster och alla tusentals människor har skrivit på namnlistor, delat flygblad och kampanjat på alla sätt som går under rådande läge", skriver Nooshi Dadgostar på Twitter och fortsätter:

"Det politiska läget är fortfarande svårt. Men jag är stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd."


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Pedofillagen blev spiken i kistan. Nu vill liberala Nederländerna utesluta Ungern ur unionen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Åklagaren rasar mot Stockholms tingsrätt efter Allra-fiasko

200 miljoner "borta".. "Det är oroväckande att det kan bli så uppenbara fel".0 

Federley "återförenas" med pedofilen

Bilder från grannar avslöjar.. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0