Brittisk corona mycket dödligare

Publicerad 14 mars 2021 kl 06.08

Utrikes. Den coronamutation som spridits från Storbritannien orsakar en upp till dubbelt så dödlig covid 19-infektion som ursprungs­versionen av samma coronavirus, enligt Reuters. Den nya varianten är även 40–70 procent mer smittsam.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska mutationen, som fått namnet B.1.1.7, är mellan 30 och 100 procent dödligare än den coronavariant som dominerat hittills, uppgav brittiska forskare på onsdagen.

Enligt forskarna är den brittiska mutationen, som upptäcktes i september 2020, dessutom mellan 40 och 70 procent mer smittsam än tidigare känd corona.

I den nya studien över dödlighet visade sig 54.906 covid 19-fall leda till 227 dödsfall med den nya virusvarianten, att jämföra med i genomsnitt 141 dödfall per lika många patienter som drabbats av den första versionen av coronaviruset.

– Kombinerat med dess förmåga att spridas snabbt så är B.1.1.7-varianten ett hot som ska tas på största allvar, säger Robert Challen, en forskare på Exeter University som var med och ledde studien.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Marine Le Pen utmanas från höger

TV-känd intellektuell går till val på att stoppa "befolkningsbytet". Nu väntas Éric Zemmour tar upp kampen om de franska högerväljarna.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0