Ur det uppmärksammade filmklippet.

CNN hotar hänga ut privatperson bakom Trumps wrestlingfilm

Publicerad 5 juli 2017 kl 16.51

Media. CNN får nu kritik för att ägna sig åt utpressning mot den Reddit-användare som skapade den wrestlingfilm som Donald Trump postade på Twitter i helgen. Det vänsterliberala tv-bolaget hotar nämligen att hänga ut privatpersonen om han postar fler så kallade memer.

Gilla artikeln på Facebook

USA:s president Donald Trump anklagades i media för att uppmana till "våld" mot reportrar när han i söndags twittrade ut en skämtfilm som visar hur han symboliskt "spöar upp" nyhetsjätten CNN.

I veckan uppdagades vem det var som först hade skapat filmen, nämligen Reddit-användaren "HanAssholeSolo". Användaren anklagades sedan i media bland annat för så kallad antisemitism eftersom han tidigare hade postat ett bildkollage som visar att nästan alla toppföreträdare på CNN är judar trots att judarna endast utgör 2 procent av befolkningen i USA.

CNN meddelade på tisdagen triumfatoriskt att de hade lyckats identifiera användaren bakom kontot HanAssholeSolo. Tv-bolaget skriver dock att de valt att inte hänga ut mannen eftersom han skrivit ett nytt inlägg på Reddit där han "ber om ursäkt" för att han skrivit "rasistiska" och "antisemitiska" inlägg och lovar att sluta upp med det.

Men CNN lägger in en brasklapp och konstaterar att de "förbehåller sig rätten" att trots allt publicera privatpersonens identitet om "något av detta skulle ändras".

Nu får den vänsterliberala nyhetsjätten hård kritik på sociala medier för att ägna sig åt utpressning och oetiskt agerande, rapporterar RT. En av kritikerna är Wikileaks-grundaren Julian Assange.

"Ett tv-nätverk med mångmiljardbudget som utpressar en privatperson till att inte göra roliga videor om dem, det är inte journalistik, CNN", skriver Assange på Twitter.

Fler reaktioner från Twitter:


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Media

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0