USA-valet
Tim Kaine är för närvarande senator från delstaten Virginia.

Demokraternas löfte: Amnesti till alla illegala inom hundra dagar

Publicerad 26 juli 2016 kl 17.12

Utrikes. I en utfrågning på den spansktalande tv-kanalen Telemundo lovade Hillary Clintons vice-presidentkandidat Tim Kaine att alla illegala invandare som befinner sig i USA ska få amnesti inom hundra dagar om Clinton blir vald till president.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Tim Kaine, som talar flytande spanska, deltog i programmet ”Noticias Telemundo” som han lovade att en invandringsreform som ska säkerställa illegala invandrares rätt till uppehållstillstånd och välfärd i USA snabbt skulle komma på plats om Demokraterna vann valet.

2013 försökte Barack Obama genomföra samma typ av lag men den stoppades av Republikanerna i representanthuset, trots att dessa då som nu leddes av den invandringsvänlige Paul Ryan.

Ryan, som har varit yrkespolitiker den största delen av sitt vuxna liv, har bland annat kritiserat Donald Trump för att han vill stoppa den muslimska invandringen till USA.

Men Tim Kaine menar att Republikanerna kommer byta fot om de förlorar ytterligare ett presidentval.

– Paul Ryan och de andra ledarna för hans parti kommer att förstå att om de vill ha en framtid för sitt parti kommer de att behöva arbeta tillsammans för att finna en lösning på detta, sa han under programmet, enligt Washington Times.


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0