Polismannen Viktor Adolphson och vänsterpartisten Daniel Riazat har hamnat i Twitterbråk.

"Du borde skämmas": Polisens svar efter V-toppens rasistattack

Publicerad 19 februari 2020 kl 21.47

Inrikes. Riksdagsledamoten Daniel Riazat (V) anklagar Polismyndigheten för att genomsyras av "grov rasism". Detta får polisbefälet Viktor Adolphson att reagera kraftigt.
"Totalitär ynkedom", skriver Adolphson på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Daniel Riazat, utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, är upprörd över att poliser nu öppet ifrågasätter regeringens påstående att det är skattesänkningar som är orsaken till fenomen som förnedringsrån mot unga svenskar.

Enligt vänsterpartisten, som själv har kommunistisk invandrarbakgrund från Iran, för svenska poliser nu fram "den rasbiologisk idén" att gängvåldet skulle ha något med invandring att göra.

"Dessa tendenser finns i många andra länder o brukar synas o höras mer när rasismen blir en del av samhällsnormen och samhällsdebatten. Men i Sverige är det tabu att nämna den grova rasismen som finns inom den myndighet som har vapenmonopol. Well, let’s end that taboo", twittrar Daniel Riazat.

Inlägget har fått många kritiska svar. Ett kommer från Viktor Adolphson, yttre polisbefäl inom utryckningsverksamheten på Södermalm i Stockholm.

"Hävdar du på allvar att grov rasism genomsyrar svensk polis? Som folkvald politiker påstår du detta? Du borde skämmas", skriver polismannen.

I fler inlägg skriver Adolphson att anklagelsen "verkar bottna i att man ogillar synpunkter som framförts i debattform av enskilda poliser". "Totalitär ynkedom", skriver han.

"Trodde faktiskt inte att jag skulle se folkvalda representanter för ett riksdagsparti här på twitter anklaga polisväsendet för grov rasism. Det är ett beteende jag brukar se hos troll. Djupt beklämmande. Djupt missvisande. Djupt skadligt för all debatt", fortsätter Viktor Adolphson.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Forskargruppen "väldigt entusiastisk." Upptäckten: Aknebakterierna frossar på näring i din kropp.0 Plus

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0