Förra S-toppen: Miljöpartiet togs över av islamister

Publicerad 3 september 2020 kl 17.24

Inrikes. Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna och före detta ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, riktar nu hård kritik mot sitt eget parti för att islamister fått så mycket inflytande. Ännu hårdare kritik riktar hon mot Miljöpartiet, som enligt henne rentav togs över av islamister och nu har blivit en "olycka för landet", säger hon i Kvartals Fredagsintervjun.

Dela artikeln

Det är i Kvartals fredagsintervju som den förra S-toppen Nalin Pekgul riktar hård kritik både mot det egna partiet och Miljöpartiet.

Hon lämnade politiken för nästan tio år sedan eftersom "islamister fick inflytande överallt". Hon kunde inte hantera det hatet själv och hade inte Socialdemokraterna bakom sig. Hon stod nästan ensam.

Pekgul anser att Socialdemokraterna redan under 1990-talet borde ha varit mycket hårdare mot sin sidoorganisationen "Tro och solidaritet", som då välkomnade islamisterna.

Enligt henne skickade islamistiska grupper brev till alla politiska partier 1994 och den socialdemokratiska trosrörelsen nappade på samarbete.

Nalin Pekgul förklarar att de islamistiska organisationerna är väldigt organiserade och duktiga på att smickra och bekräfta icke-muslimer.

Islamisterna utlovade "tusentals röster och medlemmar", säger hon i intervjun och påpekar att den socialdemokratiska sidoorganisationen var för svag och liten för att tacka nej.

Ännu mer kritisk är hon mot Miljöpartiet, som enligt henne släppte alla spärrar för islamister.

– Sedan har ju Miljöpartiet varit den största olyckan för landet när det gäller islamister. "Tro och solidaritet" var en olycka för partiet men Miljöpartiet är olyckan för landet. Partiet lät sig helt övertas av dessa krafter. De drev sin politik genom Miljöpartiet. Titta bara på motioner i riksdagen och debattartiklar som de skrev. När Säpo ville kartlägga extremister så sade de att Säpo är rasistiska. Miljöpartiet släppte fram en person i regeringen. Så illa gick det, säger hon i Kvartal.

Nalin Pekgul förstår inte heller hur vänstern kan ha låtit sig luras av islamisternas budskap i sin påstått "antirasistiska kamp", då islamister egentligen har helt andra värderingar och strävar efter separata samhällen samt har kvinno-, homo- och judefientliga åsikter.

Vidare påpekar hon att integrationen i Sverige först kommer fungera när staten, kommuner och regioner slutar ge miljontals kronor till rörelser och individer som vill separera människor och frambringa hat mot det svenska samhället.

– Om jag ska ge ett råd som gammal tant så är det att aldrig låta Miljöpartiet styra asylpolitiken, migrationen. Aldrig!, säger hon.

Enligt Kvartal har Nalin Pekgul helt lämnat politiken och återgått till sitt arbete som sjuksköterska inom psykiatrin.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hyllades i media som "charmig, vänlig ung man". Domaren trodde han läst fel: "Hur kan något sådant inträffa?"0 Plus

Mer från Inrikes

S kräver besked om Jas Gripen till Ukraina

Sätter press på regeringen.. Kräver att Zelenskyj får ett konkret besked före midsommar.0 

Svenska kvinnan fortfarande drottning i köket

Nya mätningen.. Bara 4 procent uppger att deras partner bestämmer vad det blir för middag.0 

Vetenskap

Färre unga vuxna får antidepressiva. Avbrott i kraftiga ökningen.0 

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0