Förra S-toppen: Miljöpartiet togs över av islamister

Publicerad 3 september 2020 kl 17.24

Inrikes. Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna och före detta ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, riktar nu hård kritik mot sitt eget parti för att islamister fått så mycket inflytande. Ännu hårdare kritik riktar hon mot Miljöpartiet, som enligt henne rentav togs över av islamister och nu har blivit en "olycka för landet", säger hon i Kvartals Fredagsintervjun.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i Kvartals fredagsintervju som den förra S-toppen Nalin Pekgul riktar hård kritik både mot det egna partiet och Miljöpartiet.

Hon lämnade politiken för nästan tio år sedan eftersom "islamister fick inflytande överallt". Hon kunde inte hantera det hatet själv och hade inte Socialdemokraterna bakom sig. Hon stod nästan ensam.

Pekgul anser att Socialdemokraterna redan under 1990-talet borde ha varit mycket hårdare mot sin sidoorganisationen "Tro och solidaritet", som då välkomnade islamisterna.

Enligt henne skickade islamistiska grupper brev till alla politiska partier 1994 och den socialdemokratiska trosrörelsen nappade på samarbete.

Nalin Pekgul förklarar att de islamistiska organisationerna är väldigt organiserade och duktiga på att smickra och bekräfta icke-muslimer.

Islamisterna utlovade "tusentals röster och medlemmar", säger hon i intervjun och påpekar att den socialdemokratiska sidoorganisationen var för svag och liten för att tacka nej.

Ännu mer kritisk är hon mot Miljöpartiet, som enligt henne släppte alla spärrar för islamister.

– Sedan har ju Miljöpartiet varit den största olyckan för landet när det gäller islamister. "Tro och solidaritet" var en olycka för partiet men Miljöpartiet är olyckan för landet. Partiet lät sig helt övertas av dessa krafter. De drev sin politik genom Miljöpartiet. Titta bara på motioner i riksdagen och debattartiklar som de skrev. När Säpo ville kartlägga extremister så sade de att Säpo är rasistiska. Miljöpartiet släppte fram en person i regeringen. Så illa gick det, säger hon i Kvartal.

Nalin Pekgul förstår inte heller hur vänstern kan ha låtit sig luras av islamisternas budskap i sin påstått "antirasistiska kamp", då islamister egentligen har helt andra värderingar och strävar efter separata samhällen samt har kvinno-, homo- och judefientliga åsikter.

Vidare påpekar hon att integrationen i Sverige först kommer fungera när staten, kommuner och regioner slutar ge miljontals kronor till rörelser och individer som vill separera människor och frambringa hat mot det svenska samhället.

– Om jag ska ge ett råd som gammal tant så är det att aldrig låta Miljöpartiet styra asylpolitiken, migrationen. Aldrig!, säger hon.

Enligt Kvartal har Nalin Pekgul helt lämnat politiken och återgått till sitt arbete som sjuksköterska inom psykiatrin.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen kan komma från sol-tvilling. IDENTISK: Är 1900-talets största rymdgåta på väg att lösas efter 44 år?0 Plus

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0