"Fria kvinnor vill inte ha feminism"

Publicerad 3 april 2012 kl 20.05

Politik.När allting ska fördelas 50/50 på central nivå mellan män och kvinnor så inskränker staten individens fria val. Därför avfärdar fria kvinnor den moderna feminismen, skriver genusdebattören Tanja Bergkvist i ett inlägg på SVT Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Tanja Bergqvist har den fria viljan blivit en genusfråga:

"Vi har sedan några år ett nytt jämställdhetspolitiskt mål. Det fria valet måste leda till ett visst utfall. Utifrån denna politiska vision om en 50/50-fördelning på varje arbetsplats och inom varje yrkeskategori, en vision som aldrig kan uppnås och därmed kan hålla flera generationer genusmedvetna feminister sysselsatta i all evighet", skriver hon.

Enligt Tanja Bergqvist betyder inte det faktum att män och kvinnor väljer att leva sina liv lite olika att samhället inte är jämställt. Istället för att jobba med att slussa över folk från de två könskollektiven till olika yrken så kan man uppvärdera det traditionellt kvinnliga, tycker anser hon.

"Men jag får en känsla av att många ledande genusforskare själva har det traditionellt manliga som norm. De säger att det manliga värderas högre, men vem är det som tilldelar det manliga ett högre värde, egentligen?"


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0