Greta Thunberg i CNN:s expertpanel på corona

Publicerad 14 maj 2020 kl 07.42

Media. Den vänsterliberala amerikanska tv-kanalen CNN har på torsdagen avsatt en hel sändning åt att låta allmänheten möta de verkligt tyngsta experterna på coronaviruset under vinjetten "Coronavirus: Facts and fears". En av experterna är den svenska gymnasieeleven Greta Thunberg, rapporterar Washington Examiner.

Gilla artikeln på Facebook

Inför torsdagens specialdebatt om coronaviruset har CNN sammankallat en expertpanel bestående av bland andra den tidigare CDC-direktören Richard Besser och före detta amerikanska hälsoministern Kathleen Sebelius. Men i panalen finns alltså även den svenska gymnasieeleven och klimataktivisten Greta Thunberg.

"Det saknas ord för att beskriva hur löjligt det här är. Ankaret Chris Cuomo har kallat CNN för en "fakta först"-nyhetskanal. Programledaren för Reliable Sources (en talkshow på CNN, FT:s anm.) Brian Stelter angriper inte sällan Fox News för att ha okvalificerade gäster som experter på olika ämnen. Men de ber åtminstone inte sina tittare att lyssna på rådgivning om coronaviruset som kommer från 17-åriga ungdomar med problem", skriver den amerikanske journalisten Brad Polumbo på Washington Examiner.

Polumbo avråder samtidigt den som blir arg på CNN:s provokativa åtgärd att avreagera sig på Greta Thunberg. Han uppmanar istället kritikerna att rikta sin ilska mot CNN och deras journalister, som i provokations­syfte utnyttjar en tonåring med olika psykiska problem som är omogen för sin ålder.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

"Fantastiskt bra gjort" Fick hjälp av dottern att spåra skäggige nedskräparen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Vänsterdomaren Ruth Bader Ginsburg död

Blev 87 år gammal. Vill inte ersättas av Donald Trump.0 

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

CHOCKBILDER: "Det är bortom förkrossande". Islamiska staten brände ned hotell i kändistäta semesterparadiset.0 Plus

Mer från Media

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0