Här stoppas RT av polisen – undersökte "massinvandringen" till Storbritannien

Publicerad 8 augusti 2020 kl 10.40

Utrikes. Brittisk polis stoppade RT UK från att intervjua personer vid hotell i Storbritannien som fyllts med illegala invandrare. Enligt tv-kanalen tar sig hundratals invandrare dagligen över Engelska kanalen, varefter de tilldelas rum på hotell runt om i landet. Men myndigheterna tystar ner det.

Gilla artikeln på Facebook

Brexitpartiets ledare Nigel Farage har tidigare avslöjat hur hundratals invandrare tar sig över Engelska kanalen från Frankrike varje dag.

De får hjälp av brittiska myndigheter, som även ordnar hotellrum åt dem. Enligt Farage finns det 48.000 illegala invandrare på olika hotell runt om i landet.

Nu har även RT undersökt saken.

När tv-kanalen granskar ett hotell norr om London stöter de mycket riktigt på invandrare som nyligen kommit till landet, däribland en arab som knappt pratar engelska. Han bekräftar att han tagit sig till Storbritannien via en båt och nu bor på hotellet. RT intervjuar även en man från Sri Lanka, som tagit hela sin familj till Storbritannien samt en kurdisk man, som också tagit med sig sin fru och sina barn.

Plötsligt anländer fyra poliser i två bilar och avbryter intervjuerna.

RT har sökt den brittiska regeringen och lokala myndigheter för att få svar på varför landets hotell fylls med invandrare, men ingen vill kommentera.

Tv-kanalen lyckades dock intervjua några personer som bor i området. De bekräftar att myndigheterna tystat ned invandringen.

– Vi är rätt säkra på att det är invandrare som bot på det här hotellet och hotell över hela landet, säger en av dem till RT. Men vi vet inte varför de är här, om det handlar om ekonomiska migranter eller flyktingar. Det spelar visserligen ingen roll. De flesta kommer över från Frankrike. Hundratusentals tar sig över. Vad gör de här? Jag menar, de kommer från Frankrike, som är ett säkert land. Enligt Genèvekonventionen och Dublinförordningen ska de ansöka om asyl i det första trygga land de kommer till.

– Om det kommer illegala invandrare över Engelska kanalen måste vi göra något åt det, fortsätter han.

Även RT skriver att hundratals invandrare tar sig till landet varje dag. Bara i torsdags kom 235 personer, däribland en höggravid kvinna.

"Hela förloppet är höljt i mysterium och desinformation", skriver RT om invandringen till Storbritannien, som fortsätter trots utträdet ur EU.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0