Alternativ för Sverige
Gustav Kasselstrand (AfS).

Kasselstrand ska bygga "återvandringsverk" – och betala migranter så de "aldrig återvänder"

Publicerad 8 mars 2018 kl 15.40

Inrikes. Gustav Kasselstrand, partiledare för nybildade Alternativ för Sverige, vill bygga ett återvandringsverk och börja skicka hem invandrare. Dessutom vill han betala invandrare för att avsäga sig sina svenska medborgarskap. Att Jimmie Åkesson jämfört Alternativ för Sverige med "nazister", tycker Kasselstrand är trams, säger han i en intervju med NT.

Gilla artikeln på Facebook

Gustav Kasselstrand tror att han och hans partikamrater har goda möjligheter att nå riksdagen den 9 september, trots att hans parti lanserades så sent som i måndags.

Redan nu har man dock samlat in över 1 miljon, närmare bestämt 1.028.250 kronor i skrivande stund, vilket framgår att partiets hemsida. Initialt hade man satt 1 miljon kronor som mål, men eftersom det målet nåddes på bara tre dagar, har man nu höjt ribban till 5 miljoner.

Väljare ska man främst ta från Moderaterna och Sverigedemokraterna, enligt NT, och huvudfrågan är att Migrationsverket ska skrotas och ersättas av ett "återvandringsverk", som ska skicka hem migranter.

"Samtliga uppehållstillstånd som delats ut sedan år 2000 ska omprövas", heter det på partiets hemsida.

Dessutom vill Alternativ för Sverige erbjuda "generös ersättning" för de invandrare som avsäger sig sitt svenska medborgarskap.

"De personer som redan har svenskt medborgarskap men som längtar efter att återförenas med sitt hemland ska kunna få generös ersättning för att avsäga sig sitt svenska medborgarskap och återvända till sitt hemland. Exempelvis kan det bli aktuellt att personer som lever på bidrag tillåts behålla dessa en tid ifall de lämnar Sverige och förbinder sig att aldrig återvända. För att detta ska bli ett attraktivt alternativ vill Alternativ för Sverige att det ska bli svårare och mindre lönsamt att leva på bidrag i Sverige", skriver man på sajten.

Att SD-ledaren Jimmie Åkesson har liknat det nystartade partiet vid "nazister" och "extremister" tycker Kasselstrand är löjeväckande.

– Det är bara trams. Sverigedemokraterna visar med den här låga och barnsliga retoriken att man är ännu mer oseriösa än vad media är, säger Gustav Kasselstrand till NT.se och påpekar att det Jimmie Åkesson sysslar med är ren och skär pajkastning.

Alternativ för Sverige kommer dock bara ställa upp i riksdagsvalet i höstens val, inte i kommunerna, klargör Kasselstrand.


Nyheter från förstasidan

Lamotte: Tamim Sultani skrek "allahu akbar" under attacken i Vetlanda

Offren berättar om terrorropet. "Tamim Sultani skrek 'Allahu akbar' innan han högg kniven i honom".0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0