Alternativ för Sverige
Gustav Kasselstrand (AfS).

Kasselstrand ska bygga "återvandringsverk" – och betala migranter så de "aldrig återvänder"

Publicerad 8 mars 2018 kl 15.40

Inrikes. Gustav Kasselstrand, partiledare för nybildade Alternativ för Sverige, vill bygga ett återvandringsverk och börja skicka hem invandrare. Dessutom vill han betala invandrare för att avsäga sig sina svenska medborgarskap. Att Jimmie Åkesson jämfört Alternativ för Sverige med "nazister", tycker Kasselstrand är trams, säger han i en intervju med NT.

Gilla artikeln på Facebook

Gustav Kasselstrand tror att han och hans partikamrater har goda möjligheter att nå riksdagen den 9 september, trots att hans parti lanserades så sent som i måndags.

Redan nu har man dock samlat in över 1 miljon, närmare bestämt 1.028.250 kronor i skrivande stund, vilket framgår att partiets hemsida. Initialt hade man satt 1 miljon kronor som mål, men eftersom det målet nåddes på bara tre dagar, har man nu höjt ribban till 5 miljoner.

Väljare ska man främst ta från Moderaterna och Sverigedemokraterna, enligt NT, och huvudfrågan är att Migrationsverket ska skrotas och ersättas av ett "återvandringsverk", som ska skicka hem migranter.

"Samtliga uppehållstillstånd som delats ut sedan år 2000 ska omprövas", heter det på partiets hemsida.

Dessutom vill Alternativ för Sverige erbjuda "generös ersättning" för de invandrare som avsäger sig sitt svenska medborgarskap.

"De personer som redan har svenskt medborgarskap men som längtar efter att återförenas med sitt hemland ska kunna få generös ersättning för att avsäga sig sitt svenska medborgarskap och återvända till sitt hemland. Exempelvis kan det bli aktuellt att personer som lever på bidrag tillåts behålla dessa en tid ifall de lämnar Sverige och förbinder sig att aldrig återvända. För att detta ska bli ett attraktivt alternativ vill Alternativ för Sverige att det ska bli svårare och mindre lönsamt att leva på bidrag i Sverige", skriver man på sajten.

Att SD-ledaren Jimmie Åkesson har liknat det nystartade partiet vid "nazister" och "extremister" tycker Kasselstrand är löjeväckande.

– Det är bara trams. Sverigedemokraterna visar med den här låga och barnsliga retoriken att man är ännu mer oseriösa än vad media är, säger Gustav Kasselstrand till NT.se och påpekar att det Jimmie Åkesson sysslar med är ren och skär pajkastning.

Alternativ för Sverige kommer dock bara ställa upp i riksdagsvalet i höstens val, inte i kommunerna, klargör Kasselstrand.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0