SVT granskar våldtäkterna
Ulf Kristersson har ingen som helst trovärdighet i frågan, menar SD.

Kristersson: Rösta på mig, så ska jag "ta tag" i våldtäktsproblemet

Publicerad 23 augusti 2018 kl 19.12

Inrikes. För några månader sedan hade Moderatledaren Ulf Kristersson ingen aning om varför sexbrotten i Sverige ökar. Men efter Uppdrag gransknings reportage om utländska våldtäktsmän, ska han plötsligt "ta tag" i problemet.

Gilla artikeln på Facebook

På onsdagen "avslöjade" Uppdrag granskning det som alla redan vet: att invandrarmän är extremt överrepresenterade i våldtäkter.

Någon som dock verkar ha blivit upplyst är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som nu påstår sig vara mycket upprörd.

Under en partiledardebatt i SVT i maj diskuterades de ökade sexualbrotten i Sverige. Då gav Ulf Kristersson sitt episka svar att "ingen vet" varför det har blivit så, trots upprepade undersökningar om utländska mäns överrepresentation.

– Exakt varför de ökar tror jag ärligt talat inte någon vet. Men att de ökar verkar vara ställt utom varje tvivel, sade han och skiftade sedan diskussionen till att handla om något annat.

Efter Uppdrag gransknings reportage, där det bland annat framgår att 85 procent av dem som dömts för överfallsvåldtäkter de senaste fem åren är födda utomlands, framhäver Kristersson hur upprörd han är.

"Gårdagens Uppdrag granskning lämnade nog ingen oberörd, allra minst i min hemstad Strängnäs. Programmet pekar på viktiga men känsliga frågor som måste diskuteras öppet och med stort omdöme. Jag känner väldigt starkt med dem som har utsatts för dessa grova sexualbrott och är övertygad om att de både går att förebygga bättre och straffa hårdare", skriver han på Facebook.

Han lovar också att han nu minsann ska ta tag i problemet.

"Nu är det 17 dagar kvar till valet. Då kan Sverige få en ny regering som tar tag i problem – inte sopar dem under mattan", påstår han.

Moderaterna anklagar även regeringen för att mörka sexbrotten, en anklagelse som Sverigedemokraterna tycker är helt absurt med tanke på att M systematiskt stoppat en utredning i frågan fram till nyligen:

"Moderaternas fejkade upprördhet i denna fråga är ett patetiskt skämt. De har inte givit sitt stöd till en ny BRÅ-rapport i ens ett år. Under sina 8 år i regeringsställning så lyfte de inte ett finger. Däremot så motarbetade man aktivt våra förslag på området och attackerade helt skoningslöst oss Sverigedemokrater som drivit frågan i över ett årtionde. Fredrik Reinfeldt, som både Tobé och Kristersson gav sitt stöd, sade till och med att vi SD:are fick skylla oss själva när vi utsattes för misshandel och mordförsök, eftersom vi lyfte frågor som denna", skriver Mattas Karlsson på Facebook.

Inte heller SD:s unga tjejer är imponerade av Kristerssons utspel:


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur