Freden i Syrien

Libanon repatrierar syrier

Publicerad 24 december 2018 kl 23.51

Utrikes. På måndagen repatrierade Libanon tusentals syriska tidigare flyktingar som sökt skydd i landet medan deras hembyar ockuperats av IS och andra terrorgrupper. I Sverige väntas de tidigare flyktingarna istället stanna – till en kostnad för skattebetalarna på 74.000 kr per år.

Gilla artikeln på Facebook

Transporten tillbaka till hemlandet skedde genom ett samarbete mellan den libanesiska och syriska regeringen, rapporterar den statliga syriska nyhetsbyrån SANA.

Försvarsmakten i Syrien har återtagit kontrollen över de områden runt Homs och Damaskus som de tidigare flyktingarna lämnat, och som tidigare ockuperats av olika islamistgrupper. På måndagen repatrierades tusentals syrier från Libanon tillbaka till sitt hemland.

Kostar 74.000 kr/år
Att kriget är slut påverkar dock inte den svenska flyktingpolitiken, där tidigare flyktingar har samma rätt till bidrag och lägenhet som befintliga flyktingar.

En tidigare flykting som "väljer" att stanna kvar i Sverige kommer i genomsnitt att kosta de svenska skattebetalarna 74.000 kronor per år under resten av sin livstid, enligt en ESO-rapport från 2018.

Då snittinkomsten i Syrien är 46.000 kronor per år skulle kostnaden för att utvisa samtliga syrier och livstidsförsörja dem i hemlandet närmast halvera kostnaden för de svenska skattebetalarna, jämfört med dagens skattefinansierade satsningar på så kallad "integration" i Sverige.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Utrikes

Tyskland: Vaccin kan vara klart till hösten

Kan sättas in snart, enligt smittskyddsmyndighet.. Tyskland har börjat planera för hur vaccinet ska fördelas.0 

Miljardären lägger ännu ett årtioende bakom sig. Men Soros kulturmarxistiska livsverk har kanske aldrig varit så hotat som idag.0 

Pingvinerna fler än man tidigare trott

Isarnas kejsare frodas på Antarktis.. Nya kolonier upptäckta med hjälp av satellit.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0