Mordet på Tommie Lindh
Nu livstidsdömde Abubaker Mohamad Awad t.v., som brutalt mördade Tommie Lindh t.h. och sedan våldtog en kvinna i blodet.

Livstids fängelse för mordet på Tommie Lindh

Publicerad 19 oktober 2020 kl 11.04

Inrikes. Idag meddelade Ångermanlands tingsrätt domen i fallet Tommie Lindh. Straffet blir livstids fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Klockan 11 idag kom domen mot Abubaker Mohamad Awad, 23, som åtalats bland annat för det brutala knivmordet på 19-årige Tommie Lindh i Härnösand den 10 maj i år.

Mordet har varit särskilt hänsynslöst, enligt tingsrätten.

"Tingsrätten har funnit att det är bevisat att han avsiktligen begått mordet, den grova våldtäkten, våldtäkten och ett fall av grovt olaga hot. När det gäller åtalet för försök till mord har tingsrätten kommit fram till att det inte är bevisat att han avsiktligen försökt döda brottsoffret, men att det är bevisat att han gjort sig skyldig till försök till grov misshandel. Mordet har varit särskilt hänsynslöst och har också inneburit svårt lidande för den avlidne", skriver rätten.

Straffet blir därmed livstids fängelse.

Abubaker Mohamad Awad förpliktas också att utge skadestånd till fem personer med sammanlagt 405.000 kr plus ränta.

I september framkom det att gärningsmannen under natten anklagade Tommie Lindh för att vara "rasist" eftersom denne hade en SD-keps i sin lägenhet. Därefter knivhögg Mohamad 19-åringen och våldtog Tommie Lindhs väninna i den döendes blod.

Abubaker Mohamad Awad hånskrattade samt gjorde grimaser och segertecken med fingrarna inför polisens kamera när han greps efter våldtäkten och mordet.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0