Mordet på Tommie Lindh

Mohamad, 23, åtalas för mordet på Tommie Lindh

Publicerad 25 september 2020 kl 13.42

Inrikes. Idag åtalas en 23-årig invandrare från Sudan för det brutala mordet på den 19-årige nationalisten Tommie Lindh i maj. Han åtalas också en rad andra brott, däribland mordförsök på ytterligare en person samt grov våldtäkt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 10 maj i år som 19-årige Tommie Lindh höggs ihjäl i Härnösand. Sedan dess har en 23-årig afrikansk invandrare suttit häktad för brottet.

Enligt initiala uppgifter skulle Tommie Lindh ha dödats när han avbrutit en våldtäkt.

Idag kom åtalet.

I stämningsansökan står det att Lindh mördades genom knivhugg i nacken, ryggen och bröstet.

"Hugget i bröstet har förlöpt i en sårkanal genom bröstkorgen och in i hjärtat, vilket sedan orsakat hans död", skriver åklagaren.

Den 23-årige gärningsmannen åtalas nu för en rad brott mot totalt tre målsägare: våldtäkt, grovt olaga hot, mord, mordförsök alternativt grov misshandel samt grov våldtäkt.

Våldtäkten genomförde han genom att hota en 19-årig kvinna med kniv och hålla fast hennes huvud. Han har sedan "tryckt in sin penis i hennes mun och tilltvingat sig ett oralt samlag", står det i stämningsansökan.

Enligt SVT Västernorrland ringde kvinnan minst två gånger till polisen, men ingen kom.

Hon ville ha hjälp och förklarade att det fanns en person i lägenheten som knivhotade henne. Det första samtalet gjordes klockan 06.38 men polisen kom inte förrän efter klockan åtta, enligt åklagare Stina Sjöqvist.

Brotten pågick under flera timmar.

"När polisen anländer hittas 19-åringen från Hälsingland död i lägenheten. Kvinnan har våldtagits två gånger och ytterligare en person har utsatts för mordförsök", skriver tv-kanalen.

Polisen har inte kommenterat denna information.

Mordförsöket riktades mot en annan svensk man som 23-åringen tilldelat "knytnävsslag i ansiktet, även skurit/huggit honom mot halsen och bröstet med den kniv han hållit i handen", enligt åtalet.

Åklagaren har tidigare i Fria Tider förnekat att Tommie Lindh dödades när han försökt stoppa en våldtäkt.

I stämningsansökan står det att Mohamad under den grova våldtäkten tvingat kvinnan till samlag "genom hot med innebörd att om hon inte gjorde som han sa skulle hon också dödas samtidigt som han riktar en kniv mot henne".

Därefter står det att 23-åringen utsatt kvinnan för "upprepat sexuellt övergrepp under allvarligt hot och att det skett i direkt anslutning till att han huggit ner Tommie Lindh som låg allvarligt skadad".

Alla tre målsägare kände varandra sedan tidigare, medan den misstänkte mördaren och våldtäktsmannen var en bekantas bekant.

I en artikel på fredagen förnekar Expressen att Lindh var nationalist. Detta har fått AFS-partiledaren Gustav Kasselstrand att på Twitter anklaga tidningen för fake news:

"Ni sprider fake news i dagens artikel om Tommie Lindh. Varför? Tommie var nationalist, och besökte torgmöten med Alternativ för Sverige. Jag träffade honom personligen", twittrar Kasselstrand.

"Sudanesen som mördade Tommie Lindhs fick medborgarskap 2011, när Moderaterna regerade och Dan Eliasson styrde Migrationsverket...Riv upp medborgarskapet, utvisa på livstid, avtala med Sudan att straff avtjänas i fängelse i hemlandet", fortsätter Kasselstrand på sin Facebook.

23-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat sexuellt ofredande mot en minderårig flicka.

Se även:
"Han är analfabet" – Tommie Lindhs mördare äldst av fem syskon i afrikansk storfamilj


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bara var sjunde svensk håller på Trump

Stor majoritet hoppas på vänsterkandidaten Biden. Endast bland SD-väljare har Trump ett knappt försprång.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0