Skogsbränderna i Sverige

MSB: "Läget är extremt allvarligt"

Publicerad 23 juli 2018 kl 14.15

Lag & Rätt. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, går nu ut med ett viktigt meddelande till allmänheten med anledning av skogsbränderna. Myndigheten kallar läget "extremt allvarligt" och vädjar om att respektera eldningsförbudet.

Gilla artikeln på Facebook

"Läget är extremt allvarligt. MSB uppmanar alla att ta ansvar och följa lokala eldningsförbud. Om du orsakar en brand kan du hållas ansvarig", skriver MSB i ett myndighetsmeddelande på måndagen.

Det torra och varma vädret fortsätter i stort sett hela landet och brandrisken når under veckan "extrema nivåer", enligt MSB.

"Fyra kritiska skogsbränder pågår och risken för fler är mycket hög, särskilt i södra delen av landet och i Mälardalen. Skogsbränder måste i det här läget bekämpas tidigt. En liten gnista kan snabbt sprida sig och få allvarliga konsekvenser", skriver myndigheten.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0