Innocence of muslims

Muslimsk ledare lovar pengar för mord på två islamkritiker

Publicerad 7 oktober 2012 kl 23.35

Utrikes.En afghansk religiös ledare utlovar belöningar till dem som dödar skaparen bakom en amerikanskproducerad islamkritisk film och tecknaren som ritade karikatyrer av Muhammed som publicerades i en fransk satirtidning. Totalt är belöningarna på över 2,5 miljoner kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Den högt aktade muslimske ledaren Mir Faroq Husaini i Herat i Afghanistan har utlyst en belöning till de som dödar två islamkritiker.

Hotade är skaparen av den islamkritiska filmen "Innocence of muslims" och tecknaren av karikatyrerna av Muhammed som publicerades i den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

Motsvarande två miljoner kronor utlovas till den som dödar filmaren. Omkring 660 000 kronor utlovas till den som dödar den franske tecknaren.

- Jag har erbjudit $300 000 till den som dödar den anti-islamske filmproducenten och $100 000 för att döda den franske serietecknaren, sade Husaini på söndagen till AFP som citeras av The Express Tribune.

Förra månaden lovade Pakistans järnvägsminister Ghulam Ahmed Bilour skottpengar på motsvarande 660 000 kronor för filmskaparens huvud. Bilour uppmanade också talibanerna och al-Qaida att ansluta sig till jakten på filmaren.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0