Innocence of muslims

Muslimsk ledare lovar pengar för mord på två islamkritiker

Publicerad 7 oktober 2012 kl 23.35

Utrikes.En afghansk religiös ledare utlovar belöningar till dem som dödar skaparen bakom en amerikanskproducerad islamkritisk film och tecknaren som ritade karikatyrer av Muhammed som publicerades i en fransk satirtidning. Totalt är belöningarna på över 2,5 miljoner kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Den högt aktade muslimske ledaren Mir Faroq Husaini i Herat i Afghanistan har utlyst en belöning till de som dödar två islamkritiker.

Hotade är skaparen av den islamkritiska filmen "Innocence of muslims" och tecknaren av karikatyrerna av Muhammed som publicerades i den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

Motsvarande två miljoner kronor utlovas till den som dödar filmaren. Omkring 660 000 kronor utlovas till den som dödar den franske tecknaren.

- Jag har erbjudit $300 000 till den som dödar den anti-islamske filmproducenten och $100 000 för att döda den franske serietecknaren, sade Husaini på söndagen till AFP som citeras av The Express Tribune.

Förra månaden lovade Pakistans järnvägsminister Ghulam Ahmed Bilour skottpengar på motsvarande 660 000 kronor för filmskaparens huvud. Bilour uppmanade också talibanerna och al-Qaida att ansluta sig till jakten på filmaren.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Iranska krigsfartyg på Östersjön

Bilder: Första Östersjöbesöket från Mellanöstern-landets marin. Ryssand har satt in tre strategiska atomubåtar med kärnvapenkapacitet.0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0