Innocence of muslims

Muslimsk ledare lovar pengar för mord på två islamkritiker

Publicerad 7 oktober 2012 kl 23.35

Utrikes.En afghansk religiös ledare utlovar belöningar till dem som dödar skaparen bakom en amerikanskproducerad islamkritisk film och tecknaren som ritade karikatyrer av Muhammed som publicerades i en fransk satirtidning. Totalt är belöningarna på över 2,5 miljoner kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Den högt aktade muslimske ledaren Mir Faroq Husaini i Herat i Afghanistan har utlyst en belöning till de som dödar två islamkritiker.

Hotade är skaparen av den islamkritiska filmen "Innocence of muslims" och tecknaren av karikatyrerna av Muhammed som publicerades i den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

Motsvarande två miljoner kronor utlovas till den som dödar filmaren. Omkring 660 000 kronor utlovas till den som dödar den franske tecknaren.

- Jag har erbjudit $300 000 till den som dödar den anti-islamske filmproducenten och $100 000 för att döda den franske serietecknaren, sade Husaini på söndagen till AFP som citeras av The Express Tribune.

Förra månaden lovade Pakistans järnvägsminister Ghulam Ahmed Bilour skottpengar på motsvarande 660 000 kronor för filmskaparens huvud. Bilour uppmanade också talibanerna och al-Qaida att ansluta sig till jakten på filmaren.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Rasistiska" medier förbjuds före valet

Nya brotten: "Organiserad rasism" och "stöd åt organiserad rasism". Medarbetare och prenumeranter ska kunna dömas till 4 års fängelse.0 

Ekonominyheter

Reinfeldt blir lobbyist för oljeindustrin

Kritiserade politikern tar över "Drivkraft Sverige".. Hans "stora beslutsamhet och kunskap" ska hjälpa branschen, enligt honom själv.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Medeltida mur rasade – då hittades antik staty. Kejsar Augustus bland rasmassorna.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus