I flera skrivelser till justitieminister Pam Bondi samt FBI-topparna Kash Patel och Dan Bongino ställer Durbin frågor om hanteringen av materialet.
”Min stab har fått veta att anställda instruerades att 'flagga' alla handlingar där president Trump nämns”, skriver Durbin och undrar vad som därefter hände med dokumenten.
Enligt politiksajten The Hill ska omkring 1.000 FBI-anställda ha gått igenom tiotusentals sidor i utredningen i jakt på "känsliga" namn och andra uppgifter. FBI har avböjt att kommentera.
Durbin, som är näst högst rankad demokrat i senatens justitieutskott, kräver också klarhet kring Bondis tidigare uttalanden om Epsteins påstådda ”kundlista”.
I vintras hävdade hon att listan fanns tillgänglig för granskning – men enligt justitiedepartementet existerar den inte.
Det har lett till ilska inom delar av Republikanerna och ökat splittringen i den så kallade Magahögern. Epsteinfallet har länge omgärdats av "konspirationsteorier", enligt Dagens Nyheter, som nämner uppgifterna om att Epstein försåg mäktiga politiker med minderåriga som ett exempel.
Det har dock visat sig att bland annat Storbritanniens prins Andrew försetts med just omyndiga prostituerade Epstein, så när det gäller honom är teorin inte någon teori utan fakta.
Trycket på Trump ökade ytterligare efter ett avslöjande i Wall Street Journal om ett födelsedagsbrev till Epstein från 2003 där han skrev:
”Grattis på födelsedagen – och må varje dag vara ännu en underbar hemlighet.”
Brevet ska ha varit dekorerat med konturen av en naken kvinna.
Vita huset har kraftigt fördömt publiceringen och Trump har stämt Rupert Murdoch och Wall Street Journals ägarbolag och kräver närmare 100 miljarder kronor i skadestånd. Han hävdar att brevet är fabricerat.