Polsk EU-politiker: Svenskarna flyr till Polen för att slippa mångkultur

Publicerad 9 augusti 2019 kl 09.47

Utrikes. Svenskar har fått nog av mångkultur och flyr nu till Polen. Det säger den polska EU-parlamentarikern Beata Mazurek i ett Twitterinlägg.

Gilla artikeln på Facebook

Det är EU-politikern Beata Mazurek, som tidigare var talesperson för det polska regeringspartiet Lag och rättvisa, som nu säger att svenskarna börjat fly till Polen.

"Mord, ökad brottslighet, våldtäkter, rädsla och shariazoner Detta är konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandrare. Svenskar flyr från sitt land för att hitta fred och normalitet i Polen", skriver hon på Twitter.

Idag sitter Mazurek som ledamot i EU-parlamentsgruppen Europeiska konservativa och reformister (ECR).

Enligt Aftonbladet, som först uppmärksammade nyheten, ska Mazurek ha delat en artikel från den polska nationalisttidningen Nasz Dennik. I den ska det stå att 2.500 svenska medborgare registrerat sig i Polen, och det hävdas också att svenskarna "söker asyl". Så många som 100-200 svenskar påstås registrera sig i Polen – varje dag.

Men nu slår Sveriges justitieminister Morgan Johansson (S) tillbaka och hävdar att uppgifterna är tagna ur luften.

I stället är det många fler från Polen som flyttar till Sverige, säger han. Samtidigt beskyller han polacker för att ligga bakom stölder i Sverige.

– Något som vi faktiskt har problem med är utländska stöldligor, inte minst från just Polen. Kan parlamentsledamoten göra något åt det så vore jag tacksam, säger Morgan Johansson till Aftonbladet.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0