Asylkaoset

Populär idrottshall i centrala Stockholm blir asylboende

Publicerad 13 september 2015 kl 15.53

Inrikes. Gärdeshallen på Valhallavägen i centrala Stockholm har akut omvandlats till ett boende för de invandrare som just nu väller in illegalt i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt idrottshallens hemsida togs beslutet akut under fredagen och alla idrottsaktiviteter i hallen avbokades samtidigt.

Bakgrunden är de tusentals illegala invandrare som söker sig från tredje världen till Sverige. Många av dem är syrier som tagit sig till Sverige från flyktingläger i Syriens grannländer i hopp om att de här ska få asyl, bostad, bidrag och ett bättre liv.

Gärdeshallen har tidigare använts för att inhysa invandrare. Sommaren 2012 uppläts den åt bärplockare från Bulgarien i syfte att få bort dem från Humlegården i Stockholm som de hade ockuperat.

Fria Tider har under lördagen och söndagen sökt Migrationsverkets pressjour för att få veta mer om beslutet att ta den populära idrottshallen i anspråk. Vi har än så länge inte fått veta något mer om händelsen.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0