Mordet på Adriana
"10an" och de två andra åtalade männen i musikvideon.

Poserar i musikvideo med vapnet som dödade Adriana

Publicerad 15 juli 2021 kl 16.53

Inrikes. I augusti 2020 sköts en 12-åriga Adriana ihjäl på en bensinmack i Botkyrka. I dag åtalades tre personer med kopplingar till dådet för synnerligen grovt vapenbrott. I en musikvideo inspelad ett par dagar före mordet ses de posera med bland annat AK-47:an som användes för att döda flickan.

Gilla artikeln på Facebook

Låten "Blue Cheese" med gangsterrapparen "10an" har 140.000 visningar på Youtube.

I musikvideon syns en rad kriminella invandrare posera med vapen – bland annat den AK-47:a som ett par dagar efter inspelningen av videon användes för att mörda 12-åriga Adriana.

Nu åtalas "10an" och två av hans kumpaner i videon för synnerligen grovt vapenbrott.

Natten mot den 2 augusti 2020 öppnades eld med automatvapen inifrån en bil i Norsborg i Botkyrka kommun. En 12-årig flicka, Adriana, träffades av två skott och avled. Utredningen visar att flickan inte var måltavlan för skotten.

I samband med utredningen av mordet fick polisen tillgång till produktionsmaterial från musikvideon. Den officiella versionen av musikvideon publicerades på internet i slutet av augusti 2020.

I musikvideon figurerar både det automatvapen och den bil, en vit Audi, som användes vid mordet på Adriana. Av filmmaterialet framgår att personerna haft tillgång till ett antal vapen och bland annat hanterat dem på en skolgård i Västerås samt avlossat vapen från en bil som framförs i hög hastighet på en väg i tätbebyggt område i Västerås.

Tre personer åtalades i dag vid Attunda tingsrätt för hanteringen av ett antal vapen under inspelningen av musikvideon.

Ytterligare fem personer är häktade vid Södertörns tingsrätt misstänkta för mordet på den 12-åriga flickan. Samtliga fem har kopplingar till inspelningen av musikvideon och fyra av dem syns delta i musikvideon. En av dessa sitter sedan i juni häktad. Fyra av personerna är häktade i sin utevaro och en av dem har gripits i Spanien i förra veckan och kommer att överlämnas till Sverige.

– Gripandet i Spanien möjliggjordes genom internationellt samarbete med hjälp av Eurojust, Europol och den svenska och spanska FAST-gruppen, säger vice chefsåklagare Anna Svedin i en kommentar.

Tre personer är alltjämt häktade i sin utevaro och internationellt efterlysta.

– Utredningen tyder på att de befinner sig i Turkiet och vi kommer att initiera ett utlämningsförfarande. Vi hoppas att Turkiet kommer att vara behjälpligt med att lämna ut dem till Sverige med tanke på brottets allvar, säger vice chefsåklagare Anna Svedin.

Förundersökningen gällande mordet den 2 augusti 2020 fortsätter. Efter att utländsk polis lyckats knäcka den krypterade chattjänsten ”SKY ECC” utfärdades en europeisk utredningsorder till Frankrike för att få ut material. En första leverans av materialet skedde i början av veckan.

– Vi har indikationer på att de personer vi utreder har använt sig av den här tjänsten bland annat och vi arbetar nu med att bearbeta och analysera det mycket omfattande materialet, säger kriminalinspektör Lukas Molander.

Polisen efterlyser nu ytterligare information gällande mordet.

– Vi förutsätter att det finns personer som har kunskap om mordet och gärningsmännen som ännu inte har kontaktat polisen – vi uppmanar alla som har kunskaper i ärendet att höra av sig, säger kriminalinspektör Lukas Molander. Vi önskar särskilt upplysningar om de vapen som förekommer i musikvideon i anslutning till den vita Audin, eftersom dessa ännu inte är anträffade, säger han.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.