"Ett öppet brev till Sverigedemokraterna"

Publicerad 13 juli 2016 kl 21.22

Insändare. SD måste sluta sträva efter att accepteras av vänsteretablissemanget och istället etablera sig som en drivande högeroppositionell kraft i det svenska politiska landskapet, skriver Jonathan Boström.

Gilla artikeln på Facebook

Kära sverigedemokrater – i synnerhet ni som styr skutan, Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson, med flera:

Sluta sök PK-etablissemangets bekräftelse.

Vänsterliberalerna i Alliansen, journalisterna på Södermalm, och alla andra medlemmar av makt- och kultureliten som ni försöker ställa in er hos har redan bestämt sig:

Ni är rasister.

Ni är fascister.

Ni är ondskefulla.

Ni är fienden.

Det spelar ingen roll att ni börjat tala om "öppen svenskhet", folkdanslag i förorten, pappaledighet, "rätt till heltid" i offentlig sektor eller något annat förslag som tagits fram för att göra Sverigedemokraterna till ett mindre konservativt och nationalistiskt, och mer vänsterliberalt parti.

Ni kommer ändå alltid vara de korkade, outbildade rasisterna från Blekinge, som tror att 400.000 euro motsvarar 40 tusen miljarder svenska kronor. Det kvittar vad ni gör, man kommer ändå skratta åt er bakom era ryggar. Förmodligen kommer man göra det när ni är där, också – ingen i Stockholms så kallade finrum respekterar er.

Innerst inne förstår ni säkert det. Ändå verkar ni inte kunna låta bli. Misstolka mig inte, jag förstår varför ni gör det, men det kommer inte hjälpa. Självaktning kommer av att man gör aktningsvärda handlingar, men i ert försök att göra er rumsrena har ni gjort det minst aktningsvärda man kan göra som politiker: Ni har förrått era väljare och största supportrar, bara för att de inte har 270 högskolepoäng i juridik från Uppsala universitet och varit medlemmar i Muf sedan de fyllde 14.

Jag klandrar er inte för att ni vill samarbeta med Moderaterna. På gott och ont är det förutom Sverigedemokraterna det riksdagsparti med lägst invandringsfanatiker och högst rimliga människor-ratio. Men er strategi är, som en god vän från skoltiden skulle säga, "helt jävla efterbliven" (ursäkta franskan).

Istället för att närma er Moderaterna och avsäga er alltmer utav den nationalism som utgör grunden för ert existensberättigande, borde ni ha satsat på att tvinga Moderaterna att närma sig er. Det låter kanske befängt i era öron, men i sådana fall underskattar ni er själva alldeles för mycket. Moderaterna har redan börjat närma sig er. När tonläget börjar förändras och invandringskritik blir lite mer mainstream är det ert jobb att dra det offentliga samtalet ännu längre högerut.

När Moderaterna säger att vi måste minska lite på invandringen eftersom det finns platser i vårt avlånga land som liknar Beirut mer än Sverige, då ska ni inte stå där och säga "välkommen till verkligheten" och lägga fram förslag om att skicka in folkdanslag i orter där inte ens polisen kan vistas utan att utsättas för våld, hot och trakasserier.

Nej, ni måste fortsätta att attackera från höger:

"Vi välkomnar alla försök att återställa ordning i landet, men när Kinberg Batra står där och pratar om att vi behöver fler poliser blir jag bara förbannad. Hennes parti har haft makten i Sverige i åtta år. Under den perioden har situationen i de så kallade utanförskapsområdena – men låt oss kalla dem vid sitt riktiga namn: ghettona – förvärrats. Bilbränder, våld mot polis, brandmän och ambulanspersonal har blivit en del av vardagen. Många unga svenska kvinnor uppger att de slutat anmäla sexuella övergrepp och våldtäkter för att ingenting någonsin händer. Invandrargäng utför organiserade gruppattacker mot väldigt unga – ofta minderåriga – tjejer på konserter i Stockholm och runtom i landet är vanliga människor rädda. Allt det här har tagit plats i Moderaternas Sverige, och nu har du mage att stå och prata om problemen med invandring och nödvändigheten med lag och ordning. Jag vill att du ber om ursäkt för hur du och ditt parti tillsammans med de andra allianspartierna och Miljöpartiet jobbat för att förstöra Sverige. Innan du gjort det har du absolut noll trovärdighet att stå här och prata om invandring och utanförskap. Jag blir förbannad."

Det är bara Sverigedemokraterna som har trovärdighet i invandringsfrågan, för medan Reinfeldt var i färd med att bjuda hit analfabeter från tredje världen och skapa en permanent underklass för att underminera välfärdsstaten, gick ni till attack mot massinvandringen. Ni försvarade riket trots att det inte var opportunt. Trots att ni fick motstå hån, ärekränkningar och mordhot.

Nu börjar vinden vända, och partier som inte åtminstone låtsas vara invandringskritiska bestraffas av väljarna. Det är er tur att vara herre på täppan.

Öka temperaturen ännu mer. Propagera för ett helstopp för anhöriginvandring. Invandrare som vill återförenas med sina anhöriga kan göra det genom att flytta hem igen. Berätta för alla att vi om 20 år inte kommer ha någon välfärd överhuvudtaget, om man inte sätter stopp för invandring från tredje världen och börjar uppmuntra människor att åka hem igen. Sverige är inte längre det paradis som de som kommit hit trodde att det skulle vara. Det är dags för riksdagspartierna att välja:

Vill de att Sverige ska bli som Brasilien (fast med kallare klimat) – ett farligt land, där den extrema fattigdomen är utspridd och de rika barrikaderar sig i gated communities och kör bepansrade bilar?

Eller vill de att Sverige ska vara som Sverige har varit: ett litet och homogent land, där man litar på och hjälper varandra och där ingen behöver gå fattig?

Tvinga de partier som ni önskar samarbeta med att närma sig er. Då kan ni bestämma villkoren, istället för att tvingas agera knähundar åt Moderaterna. Om ni inte gör detta kommer de andra partierna locka tillbaka de väljare ni kämpat för under så många år. Redan nu är ni för många ett missnöjesparti i ordets sanna bemärkelse: man röstar inte på er för att man tycker om er som parti, utan för att alla andra alternativ verkar ännu sämre. Allt färre känner entusiasm inför Sverigedemokraterna som parti, i synnerhet bland unga väljare.

Sluta använda PK-etablissemangets taktik mot era egna, och sätt nationens välmående framför ert eget bästa – precis som ni gjort förut. Visa med beslutsamhet att ni fortfarande är det enda partiet som representerar vanliga svenskar, och att ni inte är rädda för att stå upp vad ni tycker är rätt – inte vad ni tror kommer göra er mindre hatade av etablissemanget.

Endast så kan ni göra stora vinster i opinionsmätningarna igen.

Endast så kommer ni vinna respekt bland borgarna.

Endast så kan ni bli ett regeringsparti.

Jonathan BoströmAntiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Ledarbloggens twitterfavoriter

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Mer från Vetenskap

Senaste huvudledare

Mer från Insändare

"SD är helt värdelösa"

Insändare.. "Man skulle kunna tro att SD är ett parti som driver en kamp för Sverige, men så är det absolut inte."0 

"Vi danskar sörjer den mördade svenske polisen"

Insändare.. "Ni svenska politiker bär ensamma ansvaret."0 

"Miljöpartiet: De farliga"

Insändare.. Vad ska egentligen till för att utesluta MP från maktens köttgrytor?0 

Är ansvar ett konservativt begrepp?

Fler borde bära konsekvenser av sitt agerande.. Vi är mer än bara offer för "omständigheter", "utanförskap" och "utsatthet", enligt skribenten.0 

"Marjasin var ingen fifflare"

Avslöjade stora brister i Palmeutredningen.. Sen började tidningarna jaga Sigvard Marjasin, skriver insändarskribenten.0 

"Det pillande folket i Sverige"

Insändare.. Raija om Tegnell och munskydden.0 

Mer från Opinion

Så mörklägger SCB folkutbytet

Fräcka bluffen.. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Brå-rapporten visar att "integration" aldrig kommer fungera

Skräckutvecklingen – punkt för punkt.. Joakim Andersen läser omstridda utredningen om invandrarbrott.0 Plus

Att anklaga vänstern för rasism är en urdum idé

SD:s kritik mot S föll platt.. Varför detta behov av att anklaga vänstern för rasism? undrar Jan Tullberg.0 

Så förklarar forskarna PK-människors psyken

Joakim Andersen går igenom forskningsläget.. Så formas faktaresistensen och de bisarra idéerna.0 Plus

Bli inte förvånad om Karl Hedin åker dit

Aktivisterna styr Svea hovrätt.. Nu kan vänsternätverken Hilda och Ruben få som de vill.0 

Är liberalerna de verkliga extremisterna?

Kolumn: Joakim Andersen.. "Att ett helt samhälle behärskas av psykopater får konsekvenser."0 Plus

Inflödet fortfarande 100.000 per år. Mellan 2004 och 2027 kommer politikerna att ha importerat 2 miljoner invandrare.0 

USA på smygreträtt från Europa. Samtidigt är Försvarsmakten dimensionerad för att hantera interna oroligheter och inte krig.0 

Så kapade nätjättarna USA:s presidentval

Joakim Andersen om gigantiska kuppen.. ✅"Nyspråk" ✅Manipulerade sökresultat ✅Massblockering av Trump-anhängare0 Plus