"Ett öppet brev till Sverigedemokraterna"

Publicerad 13 juli 2016 kl 21.22

Insändare. SD måste sluta sträva efter att accepteras av vänsteretablissemanget och istället etablera sig som en drivande högeroppositionell kraft i det svenska politiska landskapet, skriver Jonathan Boström.

Gilla artikeln på Facebook

Kära sverigedemokrater – i synnerhet ni som styr skutan, Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson, med flera:

Sluta sök PK-etablissemangets bekräftelse.

Vänsterliberalerna i Alliansen, journalisterna på Södermalm, och alla andra medlemmar av makt- och kultureliten som ni försöker ställa in er hos har redan bestämt sig:

Ni är rasister.

Ni är fascister.

Ni är ondskefulla.

Ni är fienden.

Det spelar ingen roll att ni börjat tala om "öppen svenskhet", folkdanslag i förorten, pappaledighet, "rätt till heltid" i offentlig sektor eller något annat förslag som tagits fram för att göra Sverigedemokraterna till ett mindre konservativt och nationalistiskt, och mer vänsterliberalt parti.

Ni kommer ändå alltid vara de korkade, outbildade rasisterna från Blekinge, som tror att 400.000 euro motsvarar 40 tusen miljarder svenska kronor. Det kvittar vad ni gör, man kommer ändå skratta åt er bakom era ryggar. Förmodligen kommer man göra det när ni är där, också – ingen i Stockholms så kallade finrum respekterar er.

Innerst inne förstår ni säkert det. Ändå verkar ni inte kunna låta bli. Misstolka mig inte, jag förstår varför ni gör det, men det kommer inte hjälpa. Självaktning kommer av att man gör aktningsvärda handlingar, men i ert försök att göra er rumsrena har ni gjort det minst aktningsvärda man kan göra som politiker: Ni har förrått era väljare och största supportrar, bara för att de inte har 270 högskolepoäng i juridik från Uppsala universitet och varit medlemmar i Muf sedan de fyllde 14.

Jag klandrar er inte för att ni vill samarbeta med Moderaterna. På gott och ont är det förutom Sverigedemokraterna det riksdagsparti med lägst invandringsfanatiker och högst rimliga människor-ratio. Men er strategi är, som en god vän från skoltiden skulle säga, "helt jävla efterbliven" (ursäkta franskan).

Istället för att närma er Moderaterna och avsäga er alltmer utav den nationalism som utgör grunden för ert existensberättigande, borde ni ha satsat på att tvinga Moderaterna att närma sig er. Det låter kanske befängt i era öron, men i sådana fall underskattar ni er själva alldeles för mycket. Moderaterna har redan börjat närma sig er. När tonläget börjar förändras och invandringskritik blir lite mer mainstream är det ert jobb att dra det offentliga samtalet ännu längre högerut.

När Moderaterna säger att vi måste minska lite på invandringen eftersom det finns platser i vårt avlånga land som liknar Beirut mer än Sverige, då ska ni inte stå där och säga "välkommen till verkligheten" och lägga fram förslag om att skicka in folkdanslag i orter där inte ens polisen kan vistas utan att utsättas för våld, hot och trakasserier.

Nej, ni måste fortsätta att attackera från höger:

"Vi välkomnar alla försök att återställa ordning i landet, men när Kinberg Batra står där och pratar om att vi behöver fler poliser blir jag bara förbannad. Hennes parti har haft makten i Sverige i åtta år. Under den perioden har situationen i de så kallade utanförskapsområdena – men låt oss kalla dem vid sitt riktiga namn: ghettona – förvärrats. Bilbränder, våld mot polis, brandmän och ambulanspersonal har blivit en del av vardagen. Många unga svenska kvinnor uppger att de slutat anmäla sexuella övergrepp och våldtäkter för att ingenting någonsin händer. Invandrargäng utför organiserade gruppattacker mot väldigt unga – ofta minderåriga – tjejer på konserter i Stockholm och runtom i landet är vanliga människor rädda. Allt det här har tagit plats i Moderaternas Sverige, och nu har du mage att stå och prata om problemen med invandring och nödvändigheten med lag och ordning. Jag vill att du ber om ursäkt för hur du och ditt parti tillsammans med de andra allianspartierna och Miljöpartiet jobbat för att förstöra Sverige. Innan du gjort det har du absolut noll trovärdighet att stå här och prata om invandring och utanförskap. Jag blir förbannad."

Det är bara Sverigedemokraterna som har trovärdighet i invandringsfrågan, för medan Reinfeldt var i färd med att bjuda hit analfabeter från tredje världen och skapa en permanent underklass för att underminera välfärdsstaten, gick ni till attack mot massinvandringen. Ni försvarade riket trots att det inte var opportunt. Trots att ni fick motstå hån, ärekränkningar och mordhot.

Nu börjar vinden vända, och partier som inte åtminstone låtsas vara invandringskritiska bestraffas av väljarna. Det är er tur att vara herre på täppan.

Öka temperaturen ännu mer. Propagera för ett helstopp för anhöriginvandring. Invandrare som vill återförenas med sina anhöriga kan göra det genom att flytta hem igen. Berätta för alla att vi om 20 år inte kommer ha någon välfärd överhuvudtaget, om man inte sätter stopp för invandring från tredje världen och börjar uppmuntra människor att åka hem igen. Sverige är inte längre det paradis som de som kommit hit trodde att det skulle vara. Det är dags för riksdagspartierna att välja:

Vill de att Sverige ska bli som Brasilien (fast med kallare klimat) – ett farligt land, där den extrema fattigdomen är utspridd och de rika barrikaderar sig i gated communities och kör bepansrade bilar?

Eller vill de att Sverige ska vara som Sverige har varit: ett litet och homogent land, där man litar på och hjälper varandra och där ingen behöver gå fattig?

Tvinga de partier som ni önskar samarbeta med att närma sig er. Då kan ni bestämma villkoren, istället för att tvingas agera knähundar åt Moderaterna. Om ni inte gör detta kommer de andra partierna locka tillbaka de väljare ni kämpat för under så många år. Redan nu är ni för många ett missnöjesparti i ordets sanna bemärkelse: man röstar inte på er för att man tycker om er som parti, utan för att alla andra alternativ verkar ännu sämre. Allt färre känner entusiasm inför Sverigedemokraterna som parti, i synnerhet bland unga väljare.

Sluta använda PK-etablissemangets taktik mot era egna, och sätt nationens välmående framför ert eget bästa – precis som ni gjort förut. Visa med beslutsamhet att ni fortfarande är det enda partiet som representerar vanliga svenskar, och att ni inte är rädda för att stå upp vad ni tycker är rätt – inte vad ni tror kommer göra er mindre hatade av etablissemanget.

Endast så kan ni göra stora vinster i opinionsmätningarna igen.

Endast så kommer ni vinna respekt bland borgarna.

Endast så kan ni bli ett regeringsparti.

Jonathan Boström


Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Ledarbloggens twitterfavoriter

Mer från Vetenskap

Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp. Ljuset når jorden precis i tid för att ny teknik ska kunna dokumentera förloppet på film.0 Plus

Senaste huvudledare

Låt Polen göra upp med kommunismen

Bort med tassarna, Bryssel!. Efter 27 års frossande är det hög tid att krascha festen för diktaturens dignitärer.0 

Mer från Insändare

Så bluffar Bonnier om sin "publicistiska vision"

Insändare.. Ägarfamiljen som gjort mest för att tysta dissidenter påstår sig vilja se "en mångfald av röster och perspektiv".0 

"Sverige måste ut ur EU – nu"

Insändare.. Nu är smärtgränsen nådd, enligt Ulrik Petersson.0 

"Sverige – det nya Israel?"

Insändare.. Gatuvåldet börjar påminna om Israel–Palestinakonflikten, enligt skribenten.0 

"Är feminismen en illusion?"

Insändare.. #Metoo kan visa sig bli en kalldusch för självutnämnda feminister, enligt Julietta.0 

"Genushäxor, lämna våra barn ifred!"

Insändare.. Liv, 25, om hur HBTQ- och genustramset nu genomsyrar hela vårt samhälle.0 

"Biblioteken vill tysta Tino Sanandaji och Nya Tider"

Insändare.. Om hur skattefinansierad opinionsbildning inte tas tillvara.0 

Mer från Opinion

Kolumn: Ron Paul. "Jag älskar Wikileaks", sa kandidaten Donald Trump – men som president springer han den djupa statens ärenden.0 Plus

Bluffbegrepp förvränger bilden av vårt nya politiska landskap

Jan Tullberg om GAL–TAN.. De som påstås vara "auktoritära" är snarare de som behandlas auktoritärt av sina motståndare.0 

Dags att erkänna – det svenska folket är dekadent

Vår elit är oduglig och makthavarna ljuger ohämmat.. Men det krävs ett folk av syltryggar för att stillatigande se på, skriver Jan Tullberg.0 

Schimpanser hade styrt Sverige bättre än våra politiker

Jan Tullberg förklarar varför.. Skulle också innebära en betydlig lättnad för skattebetalarna.0 

Dominansvåldet ska visa svenskarna vilka som bestämmer

Gängen markerar sina revir.. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Klimatkannibalism inte mycket sjukare än andra PK-idéer

Vad sägs om att kämpa för att byta ut sitt eget folk?. Joakim Andersen om managersamhällets parasitära och meningslösa projekt.0 Plus

Vara mjuk mot de hårda är den svenska modellen

Skolans och polisens problem beror visserligen på invandrade värstingar.. Men feminiserade svenska makthavare gör saken ännu värre, enligt Jan Tullberg.0 

"Hejar Ann Heberlein fortfarande på AFA?"

Debatt.. Etikdoktorns politiska kappvändning övertygar inte, skriver Angry Foreigner.0