Foto: Anders Löwdin/SAP

S-bedömning: Vi måste dumpa Sahlin och Expo

Publicerad 12 juni 2012 kl 16.49

Politik.En socialdemokratisk bloggare kommenterar Folkpartiets integrationspolitiska program som Fria Tider skrev om tidigare idag. Han kallar hela invandringsfrågan en "varböld" för socialdemokratin och menar att det varit ett misstag att följa den linje som slagits fast av f.d. partiledaren Mona Sahlin och vänsterextrema Expo .

Gilla artikeln på Facebook

En av de mer tongivande socialdemokratiska bloggarna, Johan Westerholm, efterlyser nu en omprövning av den socialdemokratiska politiken i invandrings- och integrationsfrågan.

I ett inlägg på sin blogg, Mitt i steget, skriver han att han visserligen inte är främlingsfientlig men att resor i Sverige utanför Stockholm fått honom att inse att det behövs ett nytänkande.

“Vi socialdemokrater kan inte fortsätta den linje som framför allt Mona Sahlin, ivrigt understödd av Aftonbladets Ledarredaktion samt Expo företräder. De akademiserar hela frågan ur ett 08-perspektiv, patricierperspektiv och fördömer alla som känner rädsla och oro inför den numera haltande integrationspolitiken”, skriver han på sin blogg.

Längre ner i inlägget beskriver Westerholm integrationsfrågan som en “varböld” för socialdemokratin.

“Vi har ingen bra politik. Vi har nämligen inte någon begriplig politik alls i detta brännheta ämne", konstaterar han bland annat.

Risken för socialdemokratin ligger enligt Westerholm i att väljare i tidigare socialdemokratiska fästen överger partiet till förmån för Sverigedemokraterna.

"Jag har roat mig att börja göra valanalyser som jag parallellkör med andra demografiska underlag och jag börjar kunna formulera en bild om vad som håller på att ske i valmanskåren. Varför SD i kommuner som Ljusnarsberg har ett svagt stöd i valet till kommunfullmäktige men kan mobilisera nästan 10 procent i valet till riksdagen. Detta är siffror från 2010 och inget tyder på att den tendensen skulle ha brutits", avslutar Westerholm sitt blogginlägg.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.