Ungern och invandringen
Anna Hedh (S).

S-ledamot: Ungern bör uteslutas ur EU

Publicerad 14 juli 2015 kl 19.38

Inrikes. Ungerns beslut att bygga en mur mot Serbien för att stoppa den illegala invandringen till EU har fått Europaparlamentarikern Anna Hedh (S) att se rött. Den 48-åriga politikern ifrågasätter nu att Ungern över huvud taget får vara kvar i unionen.

Gilla artikeln på Facebook

–  Jag blir rent ut sagt förbannad. Det är skamligt, fruktansvärt och vansinnigt, det som den ungerske premiärministern Viktor Orbán och hans högerregering genomför. Jag kan knappt tro det är sant, säger Anna Hedh i ett uttalande.

De ungerska myndigheterna påbörjade igår byggandet av det 18 mil långa och fyra meter höga stängslet längs den serbiska gränsen. Detta efter att Orbán pekat ut invandringen från tredje världen som ett existentiellt hot mot hela den västerländska civilisationen.

Projektet borde leda till att landet kastas ut ut EU, enligt Anna Hedh.

– Jag ifrågasätter om Ungern faktiskt kan vara kvar i EU efter det här beslutet. Detta är ytterligare ett bevis på att Orbán kränker de fri- och rättigheter som ett EU-medlemskap innebär. Deras politik visar tydligt hur människor förtrycks både i Ungern och utanför dess gränser, säger den 48-åriga socialdemokraten.

Även Folkpartiets EU-parlamentariker Cecilia Wikström riktar kritik mot Ungern, som hon menar bryter mot internationella avtal.

– Det råder ingen tvekan om att Ungern håller på att distansera sig allt mer från Europa för att i stället utvecklas till ett maktfullkomligt och intolerant land, som går tvärt emot de värden och värderingar som hela EU-samarbetet vilar på, säger Wikström enligt Europaportalen.

Ungern har den senaste tiden sett en mycket kraftig ökning av antalet asylsökare från tredje världen. Bara hittills i år beräknas närmare 80.000 ha tagit sig till landet för att söka asyl.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Klottrat könsorgan kostade 150.000 skattekronor

"God giving a fuck.". Notan till Trafikverket för feministiska klottret.0 

Vaccinkrav för att få jobb på kommun

Beslutet i Orsa.. Gäller samtliga kommunala verksamheter.0 

Sexutredning mot minister läggs ned

Tomas Eneroth (S) kommer inte åtalas.. Åklagaren: "Har varit frågan om en flyktig beröring."0 

Vetenskap

Professor: Inga belägg för att vaccinpass fungerar. Joakim Dillner på KI sågar smittskyddsarbetet.0 

Varning för snöstorm på Hawaii. Räknar med över 30 cm snö och stormbyar.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0