HMF på Facebook
Inlägget som Lunds tingsrätt dömer mannen för.

Skåning skrev "försvarstal för judarna" – döms

Publicerad 5 november 2018 kl 17.04

Lag & Rätt. Den 57-årige skåningen blev så upprörd när han läste om en antisemitisk kommentar från en imam att han beslutade sig för att skriva "ett försvarstal för judarna". Men nu döms mannen för sitt Facebook-inlägg, som enligt domstolen utgör hets mot muslimer.

Gilla artikeln på Facebook

Den vari augusti 2017 som Nyheter Idag uppmärksammade att en imam i Skåne hade kallat judarna för "apornas och svinens avkommor".

Den åtalade 57-åringen, som lever med kroniska smärtor efter en trafikolycka, berättade under rättegången att han "upprördes över att det förekom så mycket judehat överallt".

– Jag ville säga emot och ta judarna i försvar. Först och främst ville jag hålla ett försvarstal för judarna. Eftersom det var en muslim som hade uttalat sig och gjort mig uppretad formulerade jag mig som jag gjorde, förklarade han.

I inlägget skrev mannen bland annat att han ser judarna som "ett stolt folk som tar hand om sina egna".

"Allt skit man hör om detta folket stämmer helt enkelt inte med min bild av det israeliska folket, det stämmer däremot bra på mina erfarenheter och mina kunskaper om muslimerna med vissa undantag", fortsatte han.

I inlägget anklagade han muslimer för att ha noll respekt för andra religioner, för att förtrycka sina kvinnor och för att "sätta på allt som rör sig".

Lunds tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom med 60 dagsböter á 130 kronor för hets mot folkgrupp.

"Gärningens straffvärde får anses motsvara fängelse två månader", konstaterar domstolen.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.