Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />

Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />

Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />
Foto: matsber/flickr

Södertörn sämsta högskolan

Publicerad 8 april 2012 kl 07.25

Inrikes.Södertörns högskola, eller "Blatteharvard" som stockholmarna säger, är Sveriges sämsta så kallade högre läroverk. Det står klart sedan den ökända studieinrättningen återigen har hamnat i botten i tidskriften Fokus årliga högskoleranking.

Gilla artikeln på Facebook

Högst i mätningen kommer Handelshögskolan i Stockholms innerstad, som ger högst lön efter examen, har högst antagningspoäng, störst antal sökande i förhållande till antagna, bäst utbytesmöjligheter, högst akademisk nivå på lärarna, högst lärarlöner. Sämst är Södertörns högskola i Flemmingsberg utanför Stockholm, eller "Blatteharvard" som det kontroversiella läroverket fått heta i folkmun.

Sedan 2010 är kulturmarxisten Moira von Wright rektor för Södertörns högskola. När hon utnämndes ledde det till protester från andra akademiker som frågade sig varför högskolan valt att anställa en "uppenbart vetenskapsfientlig" rektor. Bakgrunden var att Von Wrights i sin rapport "Genus och text" från 1998 vänt sig starkt emot att just vetenskap används inom ämnet fysik.

"Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenligt med skolans jämställdhetssträvanden", hette det bland annat i rapporten, där Von Wreight rekommenderar förändringar av läroplanen:

"En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort", skrev hon.

Sarah Roos, Ordförande för Moderata studenter på Södertörn, skriver dock på Newsmill att den kontroversiella högskolan även har andra problem. Hon tycker att för få timmar är lärarledda och vill dessutom se ett närmare samarbete med näringslivet, eftersom allt för få studenter får jobb efter examen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

"Rasistisk" utställning blev stor succé. Norska konststudenterna jagas av extremvänstern.0 

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0