Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />

Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />

Fokus har rankat Sveriges alla högre läroverk.

" />
Foto: matsber/flickr

Södertörn sämsta högskolan

Publicerad 8 april 2012 kl 07.25

Inrikes.Södertörns högskola, eller "Blatteharvard" som stockholmarna säger, är Sveriges sämsta så kallade högre läroverk. Det står klart sedan den ökända studieinrättningen återigen har hamnat i botten i tidskriften Fokus årliga högskoleranking.

Gilla artikeln på Facebook

Högst i mätningen kommer Handelshögskolan i Stockholms innerstad, som ger högst lön efter examen, har högst antagningspoäng, störst antal sökande i förhållande till antagna, bäst utbytesmöjligheter, högst akademisk nivå på lärarna, högst lärarlöner. Sämst är Södertörns högskola i Flemmingsberg utanför Stockholm, eller "Blatteharvard" som det kontroversiella läroverket fått heta i folkmun.

Sedan 2010 är kulturmarxisten Moira von Wright rektor för Södertörns högskola. När hon utnämndes ledde det till protester från andra akademiker som frågade sig varför högskolan valt att anställa en "uppenbart vetenskapsfientlig" rektor. Bakgrunden var att Von Wrights i sin rapport "Genus och text" från 1998 vänt sig starkt emot att just vetenskap används inom ämnet fysik.

"Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenligt med skolans jämställdhetssträvanden", hette det bland annat i rapporten, där Von Wreight rekommenderar förändringar av läroplanen:

"En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort", skrev hon.

Sarah Roos, Ordförande för Moderata studenter på Södertörn, skriver dock på Newsmill att den kontroversiella högskolan även har andra problem. Hon tycker att för få timmar är lärarledda och vill dessutom se ett närmare samarbete med näringslivet, eftersom allt för få studenter får jobb efter examen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Bah Kuhnke nobbad som EU-talman efter rasistattack

MP-profilen fick rungande nej av Europaparlamentet. Anklagade ledamöterna för att vilja skicka ut henne ur Europa.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Testkrav för inresa till Sverige tas bort

Nya regler från 21 janauri.. "Resenärer bedöms inte längre utgöra en särskild risk för att påverka spridningen av omikron."0 

Avkriminaliserad cannabis ger inte fler unga brukare

Ny studie från KI.. Cannabisanvändningen minskar oavsett om lagen blir strängare eller mildare.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0