SSU-ordföranden: Hjälp flyktingarna på plats istället

Publicerad 30 juli 2020 kl 10.25

Politik. Hjälp flyktingarna på plats istället för att ta emot dem i Sverige. Det säger ordföranden för Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) Philip Botström i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Philip Botström var under asylkaoset 2015 en varm anhängare av Stefan Löfvens öppna gränser-politik. När den rödgröna regeringen i november det året beslutade minska inflödet av invandrare från tredje världen, som i oktober 2015 låg på 10.000 invandrare i veckan, blev han besviken.

– Jag är besviken över de förslag som presenterats. Vi ska inte rikta udden mot de människor som söker sig till Sverige. Udden måste riktas mot andra EU-ledare genom sanktioner mot de länder som inte vill ta ansvar, sade han i ett pressmeddelande på SSU:s hemsida som numera tagits bort.

Men det var då. Idag, nästan fem år senare, har han ändrat uppfattning och kommit ut som invandringskritiker. Han pekar i Expressen-intervjun på alla de problem som invandringen skapar. Bland annat i hans egen hemstad Filipstad där socialbidragsberoendet mångdubblats och svenskarna flyr.

– Jag äcklas av hyckleriet som jag har mött i migrationsdebatten, där man inte låtsas om de här problemen, säger SSU-toppen nu.

Botström påpekar att de flesta flyktingarna inte kommer till Sverige eller västvärlden, utan stannar i närområdet. Det är också där behovet av hjälp är som störst, menar han, och därför är det bättre att hjälpa flyktingarna på plats.

– Ja, det är i grund och botten en socialdemokratisk paradgren: Internationell solidaritet, säger SSU-ordföranden.

I sociala medier är det en och annan som påpekar att devisen om att hjälpa flyktingarna på plats påminner om ett annat partis politik.

– SSU:s Philip Botström går nu fullständig dödsknarkarrasistnazist och säger det som SD sagt i alla år, twittrar exempelvis fotografen och alternativ medie-profilen Roger Sahsltröm.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur