SSU-ordföranden: Hjälp flyktingarna på plats istället

Publicerad 30 juli 2020 kl 10.25

Politik. Hjälp flyktingarna på plats istället för att ta emot dem i Sverige. Det säger ordföranden för Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) Philip Botström i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Philip Botström var under asylkaoset 2015 en varm anhängare av Stefan Löfvens öppna gränser-politik. När den rödgröna regeringen i november det året beslutade minska inflödet av invandrare från tredje världen, som i oktober 2015 låg på 10.000 invandrare i veckan, blev han besviken.

– Jag är besviken över de förslag som presenterats. Vi ska inte rikta udden mot de människor som söker sig till Sverige. Udden måste riktas mot andra EU-ledare genom sanktioner mot de länder som inte vill ta ansvar, sade han i ett pressmeddelande på SSU:s hemsida som numera tagits bort.

Men det var då. Idag, nästan fem år senare, har han ändrat uppfattning och kommit ut som invandringskritiker. Han pekar i Expressen-intervjun på alla de problem som invandringen skapar. Bland annat i hans egen hemstad Filipstad där socialbidragsberoendet mångdubblats och svenskarna flyr.

– Jag äcklas av hyckleriet som jag har mött i migrationsdebatten, där man inte låtsas om de här problemen, säger SSU-toppen nu.

Botström påpekar att de flesta flyktingarna inte kommer till Sverige eller västvärlden, utan stannar i närområdet. Det är också där behovet av hjälp är som störst, menar han, och därför är det bättre att hjälpa flyktingarna på plats.

– Ja, det är i grund och botten en socialdemokratisk paradgren: Internationell solidaritet, säger SSU-ordföranden.

I sociala medier är det en och annan som påpekar att devisen om att hjälpa flyktingarna på plats påminner om ett annat partis politik.

– SSU:s Philip Botström går nu fullständig dödsknarkarrasistnazist och säger det som SD sagt i alla år, twittrar exempelvis fotografen och alternativ medie-profilen Roger Sahsltröm.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill ge USA tillgång till FRA-data

Ska få "direktåtkomst". Supermakten föreslås även få spionera när Sverige helt saknar intressen i saken, enligt förslaget.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare