Den irakiske asylsökaren bodde på asylboendet Dalahästens camping och stugby. Han identifierades i samband med att hans selfies (överst till höger i bild) jämfördes med ett par blodiga pilotglasögon som hittades vid en av brottsplatserna.

Ströp 70-åring tills hon svimmade: "Hon är rasist!"

Publicerad 26 april 2017 kl 15.20

Inrikes. En 39-årig arabisk asylsökare gick till brutal attack mot flera kvinnor utomhus i Avesta – varav en lämnades blodig och medvetslös att dö i ett dike. Nu döms han till åtta och ett halvt års fängelse för bland annat mordförsök.
– Hon är rasist, sade asylsökaren i förhör om en annan kvinna som han ströp tills hon blev medvetslös.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 7 september förra året som mannen angrep flera kvinnor i Avesta i södra Dalarna.

En av de utsatta, som är i 50-årsåldern, var på väg hem från apoteket längs en cykel- och gångväg när asylsökaren överföll och brutalt misshandlade henne med våld mot huvudet. Araben släpade sedan den nedblodade medvetslösa kvinnan till ett dike och stal hennes örhängen och kontanter. Där påträffades hon under småtimmarna på natten, intill en tall som var nedsmetad med blod, och befann sig då enligt domen i ett medicinskt livshotande tillstånd med en traumatisk hjärnskada.

En annan kvinna, som är i 70-årsåldern, hade samma dag cyklat till återvinningsstationen med tidningar och reklam när asylsökaren hoppade fram vid en container och knuffade henne. När hon försökte cykla därifrån sprang han efter puttade ner henne på marken. I samband med fallet slog hon armen i ett betongfundament, vilket ledde till att armen blev obrukbar. Därefter tog araben ett tag runt hennes arm och drog henne cirka fyra meter mot skogen. När hon låg raklång ställde han sig på huk bakom henne och tog ett grepp runt hennes hals och tryckte till varpå det svartnade för ögonen på kvinnan och hon blev medvetslös.

Asylsökaren nekade i förhör till båda överfallen men berättade att han kände till den äldre kvinnan. Han förklarade att hon var "rasist" och att han "hatade" henne.

En tredje kvinna angreps också av 39-åringen vid återvinningsstationen samma eftermiddag. Henne nöjde han sig dock med att tafsa på bröstet och på rumpan.

Ett par blodiga pilotglasögon som hittades vid den förstnämnda kvinnan i diket jämfördes av polisen med selfies som 39-åringen hade i sin mobiltelefon. Och efter en husrannsakan i asylsökarens bostad hittades fler bevis mot honom.

Mannen, som kom till Sverige från Irak under asylkaoset hösten 2015, har varit bosatt på asylboendet Dalahästens camping och stugby i Avesta. Han dömdes igår av Falu tingsrätt för försök till mord, grov misshandel, ofredande, stöld samt övergrepp i rättssak (för att i förhör ha hotat döda den äldre kvinna han ströp).

Straffet blev fängelse i åtta år och sex månader samt utvisning på livstid.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.