Syrisk rebellgrupp rasar mot Danmarks nya asyllag

Publicerad 5 juni 2021 kl 13.12

Utrikes. Den Syrienknutna rebellorganisationen "The Syria campaign", som backas upp av en arabisk oljemiljardär, rasar mot Danmarks nya asyllag som går ut på att stoppa den okontrollerade invandringen från Mellanöstern.

Gilla artikeln på Facebook

"Danmark har nått en ny bottennivå i sin alltmer rasistiska och omänskliga behandling av flyktingar", dundrar organisationen på sin Facebooksida och fortsätter; "en skamlös kränkning av flyktingars rättigheter och ett försök att hindra alla från att söka asyl i Danmark."

Organisationen vill nu "sätta enorm press" på Danmark för att förmå landet att ändra beslutet och åter öppna upp gränsen för de arabiska invandrarna. "Danmarks beslut är ett försök att blidka partier på högerkanten", menar man.

The Syria campaign grundades 2014 med pengar från The Asfari Foundation, som den korruptionsanklagade syrisk-brittiske oljemiljardären Ayman Asfari står bakom. Asfari har utretts av Storbritanniens Serious Fraud Office för sin inblandning i mutskandaler för att få bygga oljeledningar i Mellanöstern. Han har samtidigt donerat stora summor pengar till Storbritanniens Konservativa parti.

Ayman Asfari är en uttalad kritiker av Syriens president Bashar al-Assad, och The Syria campaign är tätt knuten till rebellgruppen Vita hjälmarna, som man även uppmanar allmänheten att skänka pengar till.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Ungern ska förbjuda HBTQ-propaganda för barn

Förbereder ny anti-pedofillag.. Förbjuder material till unga som uppmuntrar till homosexualitet och könsbyten.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0