Sverigedemokraterna
Ted Ekeroth.

Ted Ekeroth lämnar SD – tvivlar på partiets "politiska inriktning"

Publicerad 11 februari 2017 kl 22.15

Politik. Ted Ekeroth, 35, tvillingbror till SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth och aktiv i Sverigedemokraterna i Lund, lämnar alla sina politiska uppdrag för partiet. Det skriver han på sin Facebook ikväll.

Gilla artikeln på Facebook

Ted Ekeroth kandiderade till ordförandeposten i Sverigedemokraterna i Lund men på lördagen stod det klart att han förlorade valet. Då valde han att lämna sina uppdrag för Sverigedemokraterna.

"TACK FÖR DESSA 11 ÅR I SD!", skriver han.

"Jag vet också att det finns en del av 'interna motståndare' som säkert är glada nu, och det får man väl ge dem: de har, i alla fall en tid framöver, blivit av med en motståndare som jag tror att även de ansett inte varit den enklaste att 'slåss emot'. Grattis till er", fortsätter Ted Ekeroth.

Han väljer också att starkt kritisera partiledningen för dess intolerans mot avvikande meningar och uteslutningen av ungdomsförbundet SDU 2015, även om han tycker uteslutningen var nödvändig.

"Jag ogillar hur partiledningen struntar i stadgarna och vanlig mötesordning och mötesregler när de ogillar något, som skedde på t.ex. Landsdagarna 2015. Jag ogillar hur man skriva lite på arbetsordningen på mötena, för att försvåra att kritiska röster ska få komma till tals. Jag ogillar hur man uteslöt SDU, även om jag ansåg att uteslutningen behövde göras", skriver han.

Enligt Ekeroth finns det en osund "partikultur" inom Sverigedemokraterna som går ut på att "inte säga emot".

”Det där med att inte våga sätta ner foten, säga ifrån, tycka annorlunda? Det är ett enorm problem inom SD. Partikulturen är att inte säga emot", påpekar han.

Han menar visserligen att SD just nu är det enda parti som har en chans att "rädda Sverige". Dock betonar han att "de signaler partiledningen kommit med på sistone är oroväckande". Ekeroth verkar alltså tvivla på att SD kommer göra någon verklig förändring.

”Problem med den politiska inriktningen, problem inom organisationen. Jepp, det finns”, skriver Ted Ekeroth.

Han tycker vidare att det är oansvarigt och helt fel vägval av SD:s partiledning att stå "kravlös inför samarbete med Moderaterna, ett parti som varit huvudansvarig när det kommer till förstörandet av vår nation".

Enligt Ekeroth borde SD tvärtom ta ytterligare steg för att visa rätt riktning.

Men:

"Istället verkar vi lämna över stafettpinnen till andra, och istället gå på sparlåga. Anledningen synes vara att man är villig att göra ganska mycket för att hamna i regeringsställning", fortsätter han.

En fråga där SD börjat vackla är Nato, uppger Ekeroth. En annan är partiets huvudfråga: invandringen.

"Även i den stora kärnfrågan, invandringen, har man börjat mjukna. Jag tror inte det i längden kommer rädda Sverige. Det kanske ger tillfälligt inflytande i en regering, men det är inte långsiktigt hållbart för Sverige. Jag hoppas dock innerligt att jag har fel i detta", skriver han.

Ted Ekeroth avslutar med att han framöver kommer satsa mer tid på sin familj och sitt företag.

”Det hade varit skönt att kunna gå ut på kvällarna utan att ständigt riskera att bli nerslagen, spottad på eller på andra sätt attackerad av meningsmotståndare som inte har någon uppfattning av vad demokrati innebär.”

Han säger sig också komma rösta på SD 2018 – om det inte dyker upp något bättre alternativ.

"Så, till alla er som är och har varit riktiga vänner och allierade: Tack för dessa 11 år i Sveriges tjänst!"


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.