Tucker blir kvar i rutan

Publicerad 14 april 2021 kl 14.53

Media. Den judiska intresse­organisationen ADL ångrar ett tidigare pris till Fox News ägare Rupert Murdoch efter att tv-bolaget nu meddelat att Tucker Carlson blir kvar i rutan trots att ADL krävt hans avgång.

Gilla artikeln på Facebook

Tucker Carlson hamnade på ADL:s radar när han i veckan kritiserade den pågående massinvandringen till USA, som han ansåg var problematisk eftersom den innebär att politikerna byter ut sina väljare. Carlson betonade dock att det inte var en rasfråga utan en "rösträttsfråga".

– Glöm det här med befolkningsbyte, det handlar om väljarnas rättigheter, sade Carlson i inslaget.

Det köper dock inte ADL som menar att kritik mot invandringen i själva verket är en förtäckt kritik mot amerikanska judar.

– Det är den här farliga idén om att det finns en sammansvärjning av judar som planerar att överösa landet med svarta, muslimer och så vidare, förklarade ADL:s vd Jonathan Greenblatt för CNN.

Fox News styrelseordförande Lachlan Murdoch svarade ADL att han hade sett inslaget, och att Carlson där hade "avfärdat teorin" om befolkningsbyte. Tucker Carlson antydde inte heller någonting om judar i inslaget.

USA:s president Joe Biden var däremot mer frispråkig när han i ett tal 2013 uppgav att "omfamnande av invandringen" och en rad andra samhällsförändringar var produkter av "det judiska inflytandet" i USA.

– Jag kan slå vad om att 85 procent av alla dessa samhällsförändringar, vare sig de kommer via Hollywood eller sociala medier, beror på judiska makthavare inom dessa branscher, sade Joe Biden, som nyligen kammade hem 77 procent av de judiska rösterna i presidentvalet efter att själv ha gått till val på ökad invandring.

Efter Murdochs besked om att ha kvar Tucker Carlson på Fox News steg News Corps aktie något. Jonathan Greenblatt sade att ADL ångrade att man år 2010 gav medalj till Fox News-ägaren Rupert Murdoch, för den senares mångåriga stöd till Israel.

I israeliska Haaretz kritiserar den dåvarande ADL-ordföranden Abe Foxman det utspelet, och säger att han står fast vid beslutet att ge Rupert Murdoch medalj.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus