Clintons mailskandal

Utredare: Det fanns hemliga uppgifter i Clintons email

Publicerad 26 juli 2015 kl 15.30

Utrikes. Det fanns hemliga uppgifter i de regeringsmail som Hillary Clinton, som hoppas bli USA:s nästa president, skickade och tog emot från sitt privata mailkonto under sin tid som utrikesminister.

Gilla artikeln på Facebook

Under en genomgång av ett litet axplock på 40 mail från Clintons mailkonto har man hittat åtminstone fyra uppgifter som klassas som konfidentiella, rapporterar AP.

Clinton själv, som är favorittippad att bli demokraternas presidentkandidat, försökte igår att tona ned och bagatellisera fynden.

– Jag tycker att det är så mycket förvirring kring det här att jag kan förstå att journalister och allmänheten ställer frågor, sade hon.

– Men de faktiska omständigheterna är ganska tydliga, jag skickade och tog heller inte emot några mail som var konfidentiella.

Skandalen handlar om hur Clinton hanterade uppgifter av konfidentiell natur som skickades till eller från henne via mail under hennes tid som utrikesminister 2009 till 2013.

Anklagelserna mot henne går ut på att hon agerat vårdslöst med känsliga uppgifter genom att använda ett privat mailkonto istället för ett som tillhandahålls av regeringen.

Clintons vårdslöshet utreds just nu av den amerikanska underrättelsetjänsten som under veckan, i en skrivelse till justitiedepartementet, slog fast att amerikanska statshemligheter kan ha läckt ut på grund av Clintons agerande.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0