Lamotte i Kronogården
LO-toppen Mats Erikson är gift med utrikesminister Ann Linde.

Utrikesministerns man: "Jag har mer sympati" för våldsmobben än Lamotte

Publicerad 16 december 2019 kl 02.02

Inrikes. Mats Erikson, politisk sekreterare hos LO och make till utrikesminister Ann Linde (S), får kritik för sina hånfulla Twitter-utspel om den misshandlade journalisten Joakim Lamotte.

Gilla artikeln på Facebook

Det är efter att Joakim Lamotte blivit överfallen, misshandlad och rånad av en stor invandrarmobb i Kronogården i Trollhättan som en lång rad representanter för det svenska etablissemanget nu går ut och hånar den populäre medborgarjournalisten.

En av dem som stämmer in i kören är LO:s politiske sekreterare Mats Erikson, som också är gift med utrikesminister Ann Linde (S).

"Om jag tvingas välja så har jag mer sympati för 'snorungarna' i Kronogården än för swishtiggaren Lamotte. Så enkelt är det", skriver Erikson på Twitter.

Inlägget är ett svar på en tweet av Proletärens tidigare chefredaktör Robert Wettersten, som skriver att Lamotte bör "försvaras, inte hånas" när han "attackeras av snorungar" i Kronogården.

När Mats Erikson för kritik för sitt inlägg står han på sig och understryker att han står för "varenda bokstav" av det han skrev om Lamotte.

"Spara gärna den tweeten. Jag är mycket nöjd med den", skriver LO-toppen vidare.

Erikson förklarar också att "den avgörande skillnaden mellan" den kriminelle journalisten Robert Aschberg och Joakim Lamotte "är att Aschberg är journalist". Enligt LO-toppen är inte Lamotte en journalist utan en "swishtiggare".


Ekonominyheter

Storbanken: Sverige enda EU-landet med tydligt stigande arbetslöshet

Sveriges arbetslöshet i en klass för sig.. Och den kommer fortsätta stiga, säger Handelsbanken i sin senaste prognos.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0