Terrordådet i Stockholm
Svenskarna har fått en bättre framtidssyn efter terrordådet i Stockholm, påstås det.

Vänstermänniskor mer positiva efter terrordådet

Publicerad 17 april 2017 kl 13.47

Inrikes. Terrorattacken i Stockholm, där bland andra en 11-årig flicka brutalt kördes ihjäl av en misstänkt muslimsk terrorist, ska ha gjort svenskarna mer positiva till framtiden. Särskilt vänstermänniskor är gladare, kan man läsa på SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

"Fler svenskar positiva till landets utveckling" skriver SVT som rubrik ovanför en bild av blommar från Drottninggatan, där en misstänkt IS-sympatisör den 7 april körde ihjäl fyra och skadade ett 15-tal.

Sifo har frågat 1000 personer i Sverige om landet är på rätt eller fel väg.

När undersökningen gjordes före terrorattacken i Stockholm svarade 43 procent att Sverige är på väg åt fel håll medan 32 procent var positiva. Efter terrordådet är 41 procent fortfarande negativa medan 37 procent nu säger att landet är på väg åt rätt håll. 22 procent är osäkra.

– På lång sikt har folk blivit allt mer positiva till vilken riktning Sverige tagit. Men det är fortfarande så att fler svarar att Sverige valt fel riktning, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, som undersökt svenskarnas inställning till framtiden sedan hösten 2015, till SVT.

Enligt Sifo är det framför allt Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare som fått en mer positiv attityd efter terrordådet. I dessa grupper är det särskilt kvinnor som blivit "mer positiva till utvecklingen i samband med terrorattacken på Drottninggatan", skriver SVT.

Detta sägs bero på att myndigheterna hanterade händelsen så snabbt och effektivt som de gjorde, något som ska visa att Sverige fungerar.

Men i sociala medier driver folk med undersökningen.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0