Upploppen i Västsverige

V-toppen Daniel Riazat: "Extremhögern" kan ligga bakom bränderna

Publicerad 14 augusti 2018 kl 14.53

Inrikes. Riksdagsledamoten Daniel Riazat (V) skriver på Twitter att det inte skulle förvåna honom om "extremhögern var inblandad" i bilbränderna i Västsverige.

Gilla artikeln på Facebook

"Nattens händelser med maskerade män som brände ett stort antal bilar med 1 månad kvar till valet var välorganiserat. Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt", twittrade Riazat på tisdagsmorgonen.

Den 27-årige riksdagsledamoten, som också är Vänsterpartiets utbildningspolitiske talesperson, hånas för sitt inlägg av en rad andra användare på mikrobloggen.

Till Expressen uppger Daniel Riazat att något inte stämmer med bilbränderna.

– Det jag har tyckt är att det ser väldigt märkligt ut när det sker något sånt här på flera orter samtidigt, på exakt samma sätt. Det är någonting som inte ser ut att stämma, säger Riazat till tidningen.

V-toppen får kritik av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som säger att man inte ska spekulera kring bilbränderna utan låta de rättsvårdande myndigheterna utreda skuldfrågan, rapporterar Expressen.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0