Video: Här plundras familjens flyttlastbil under Black lives matter-kaoset

Publicerad 8 juni 2020 kl 07.55

Inrikes. En familj som höll på att flytta fick sin flyttlastbil plundrad under Black lives matter-kravallerna i centrala Göteborg igår. Det skriver Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

I en video som sprids i sociala medier syns hur ett tiotal vilda afrikaner, till synes på jakt efter värdeföremål, rotar runt inne i och utanför en lastbil i samband med Black lives matter-demonstrationerna i Göteborg igår. Lastbilen tillhörde en familj som höll på att flytta in i sin nya lägenhet i centrala delarna av staden.

Göteborgs-Posten har pratat med kvinnan i familjen. Hon höll på att flytta in när Black lives matter-demonstranterna dök upp och började plundra lastbilen.

– Jag höll på och bära in saker när jag började höra hur det small i området, sen kom folk som började ropa "spring" och som sa att jag skulle gå in i huset, berättar hon för tidningen.

Kvinnan satte sig i säkerhet inne i huset och blev därifrån vittne till det som hände därefter. Den förvildade mobben dök upp och förstörde det mesta som fanns inne i lastbilen. Hon berättar också hur hennes sons teckningar spreds ut på gatan. Demonstranterna slog även sönder flera fönsterrutor på husen längs gatan.

Många reagerar med avsky mot plundringen av flyttlastbilen. En av dem är den moderate riksdagsmannen Jan Ericson. "Dessa vidriga ligister. Man saknar ord", skriver han på Twitter.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0