Video: Här plundras familjens flyttlastbil under Black lives matter-kaoset

Publicerad 8 juni 2020 kl 07.55

Inrikes. En familj som höll på att flytta fick sin flyttlastbil plundrad under Black lives matter-kravallerna i centrala Göteborg igår. Det skriver Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

I en video som sprids i sociala medier syns hur ett tiotal vilda afrikaner, till synes på jakt efter värdeföremål, rotar runt inne i och utanför en lastbil i samband med Black lives matter-demonstrationerna i Göteborg igår. Lastbilen tillhörde en familj som höll på att flytta in i sin nya lägenhet i centrala delarna av staden.

Göteborgs-Posten har pratat med kvinnan i familjen. Hon höll på att flytta in när Black lives matter-demonstranterna dök upp och började plundra lastbilen.

– Jag höll på och bära in saker när jag började höra hur det small i området, sen kom folk som började ropa "spring" och som sa att jag skulle gå in i huset, berättar hon för tidningen.

Kvinnan satte sig i säkerhet inne i huset och blev därifrån vittne till det som hände därefter. Den förvildade mobben dök upp och förstörde det mesta som fanns inne i lastbilen. Hon berättar också hur hennes sons teckningar spreds ut på gatan. Demonstranterna slog även sönder flera fönsterrutor på husen längs gatan.

Många reagerar med avsky mot plundringen av flyttlastbilen. En av dem är den moderate riksdagsmannen Jan Ericson. "Dessa vidriga ligister. Man saknar ord", skriver han på Twitter.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Mer från Inrikes

Teorin: Lastbilar kan ha dumpats från Estonia

Finsk räddningsingenjör om vad han såg 1994.. Nu berättar Harri Ruotsalainen om märkliga iakttagelserna i estnisk media.0 

Elsparkcykel blir skattefri förmån

Regeringen subventionerar kritiserade fordonet.. Ska inte längre räknas som beskattningsbar förmån.0 

Kultur

En ny europeisk stad – mitt i tredje världen. Leon Krier fick bygga ett stycke Europa – i Guatemala.0