Terrordåden i Bryssel

Här lyser World Trade Center i fel färger

Publicerad 23 mars 2016 kl 11.53
Av Mattias Albinsson

Utrikes. När New York kvällen och natten till onsdagen skulle lysa upp One World Trade Center i de belgiska färgerna för att visa solidaritet med den terror Belgien fick utstå under tisdagen blev det fel.

Gilla artikeln på Facebook

Istället för svart, gult och rött, vilket är den belgiska flaggans färger, lyste skyskrapans spira i de franska färgerna blått, vitt och rött.

Missen uppstod trots att delstatens guvernör Andrew Cuomo i sitt direktiv tydligt meddelade vilka färger det var den 125 meter höga spiran skulle lysa i.

"Ljusen på One World Trade Centers 408 fot höga spira ska lysa i svart, gult och rött, denna kväll den 22 mars, för att visa solidaritet med det belgiska folket", löd ordern.

Vilka färger som är de belgiska färgerna upprepas inte mindre än tre gånger i direktivet från guvernören, trots det blev det fel färger.

Den pinsamma missen rättades senare under kvällen till så att färgerna blev de rätta, men vid det laget hade färgmissen redan hunnit bli en världsnyhet.

I andra delar av världen lystes olika monument upp i den belgiska flaggans färger, däribland Eiffeltornet i Paris och Brandenburger Tor i Berlin. På de platserna tycks man dock ha lyckats få färgerna rätt från början.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0