25-åriga flyktingbarn till Laholm

Publicerad 21 juli 2012 kl 17.44

Inrikes.En grupp ensamkommande flyktingbarn ända upp till 25 års ålder är på väg till Laholm i Halland. Men kommunen har svårigheter med att hitta tillräckligt fina lokaler för barnen.

Gilla artikeln på Facebook

"Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år", skriver lokaltidningen Hallandsposten.

Men letandet efter lämpliga lokaler som uppfyller barnens krav har varit fruktlöst hittills. Barnens bostad måste vara centralt belägen så att barnen lättast ska kunna "integreras". Barnen behöver dessutom tjänstefolk i lokalen dygnet runt, låter kommunen meddela.

Teknik- och servicekontoret undersöker nu möjligheten att sätta upp provisoriska paviljonger vid Glänningeleden i väntan på att ett bättre utrustat boende för barnen blir tillgängligt.

"De är smarta där nere i i Laholm. Nu när ålderstester riskerar att visa att det sällan handlar om “barn” så förlänger man raskt åldersgränsen till 25. På så sätt garanterar kommunen att statliga pengar rullar in till kommunen och arbetstillfällen säkras", kommenterar en anställd på Migrationsverket på Merit Wagers blogg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus