25-åriga flyktingbarn till Laholm

Publicerad 21 juli 2012 kl 17.44

Inrikes.En grupp ensamkommande flyktingbarn ända upp till 25 års ålder är på väg till Laholm i Halland. Men kommunen har svårigheter med att hitta tillräckligt fina lokaler för barnen.

Gilla artikeln på Facebook

"Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år", skriver lokaltidningen Hallandsposten.

Men letandet efter lämpliga lokaler som uppfyller barnens krav har varit fruktlöst hittills. Barnens bostad måste vara centralt belägen så att barnen lättast ska kunna "integreras". Barnen behöver dessutom tjänstefolk i lokalen dygnet runt, låter kommunen meddela.

Teknik- och servicekontoret undersöker nu möjligheten att sätta upp provisoriska paviljonger vid Glänningeleden i väntan på att ett bättre utrustat boende för barnen blir tillgängligt.

"De är smarta där nere i i Laholm. Nu när ålderstester riskerar att visa att det sällan handlar om “barn” så förlänger man raskt åldersgränsen till 25. På så sätt garanterar kommunen att statliga pengar rullar in till kommunen och arbetstillfällen säkras", kommenterar en anställd på Migrationsverket på Merit Wagers blogg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Slipper utvisning Kvinnliga polisen klarade sig precis – tack vare sin sköld.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ungern: "Invandring är ingen mänsklig rättighet"

Menar termen missbrukas. "Används för att blanda sig i andra länder."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Bomb- och skottsäker familjebil gör säljsuccé bland vanligt folk. Ny marknad: Bepansrade bilar för svenssons.0 Plus

Fick benmärg av donator – nu har all hans sperma donatorns DNA. Blodcancer kan botas med stamcellstransplantation.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0