Mordet på Wilma

Beskedet idag: Wilmas mördare inte psykiskt sjuk

Publicerad 15 juli 2020 kl 20.26

Inrikes. 23-årige Tishko Ahmed, som i november förra året styckmördade sin 17-åriga sambo Wilma Andersson i Uddevalla, är inte psykiskt sjuk. Det har Rättsmedicinalverket konstaterat.

Gilla artikeln på Facebook

Rättsmedicinalverket fick förra månaden i uppdrag att genomföra en rättspykiatrisk undersökning av den 23-årige mördaren. Resultatet av den presenterades för tingsrätten idag och slår fast att han inte begick mordet på Wilma Andersson under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Beskedet innebär att Tishko Ahmed kan komma att dömas till livstids fängelse, något som åklagaren krävt att han döms till. I och med att han inte bedöms som psykiskt sjuk finns ingen möjlighet för honom att dömas till rättspsykiatrisk vård.

Domstolen har sedan tidigare slagit fast att Tishko Ahmed mördade Wilma, men har avvaktat med att bestämma påföljden tills den rättspykiatriska undersökningen är klar. När undersökningen nu är klar kan tingsrätten återuppta huvudförhandlingen.

Wilma Andersson försvann från sitt hem i Uddevalla den 17 november förra året. Två veckor senare hittade polisen Wilmas huvud i en resväska i en garderob hemma hos Tishko Ahmed.

Enligt Skatteverkets folkbokföringsregister är Tishko Ahmed född i Irak och invandrade till Sverige när han var nio år gammal. Den enda nära anhöriga han har i Sverige är hans pappa. Tishko är numera svensk medborgare.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0