Bombterrorn
Genrebild.

Pojke i 15-årsåldern död efter skottlossning på pizzeria i Malmö

Publicerad 10 november 2019 kl 10.05

Inrikes. En pojke i 15-årsåldern har dött av sina skador efter en skjutning vid en pizzeria i Malmö på lördagskvällen. En annan tonåring som sköts kämpar för sitt liv, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 21-tiden på lördagen som polis och ambulans larmades till en pizzeria på Möllevångstorget i Malmö med anledning av en misstänkt skottlossning. Enligt Kvällsposten var det ett par hundra personer på platsen.

På plats anträffades en person med skottskador, och senare inkom ytterligare en person med misstänkta skottskador till akutmottagningen.

Det rör sig om två tonåringar och polisen meddelade på söndagsmorgonen att en av dem, en pojke i 15-årsåldern, hade avlidit av sina skador.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades efter skjutningen av och samtidigt placerades polispersonal ut på sjukhuset.

"Akuten initialt delvis avspärrad för att säkra arbetsmiljön för vårdpersonalen", skrev polisen under natten.

Efter skottlossningen uppger sig polisen lägga "mycket kraft" på att utreda händelsen. Ett flertal platser har spärrats av för att genomföra tekniska undersökningar. Vittnen förhörs och dörrknackning genomförs i området. Möllevångstorget är kameraövervakat och övervakningsfilmen kommer att analyseras.

Enligt SVT Skåne ska det strax innan skottlossningen ha skett en explosion vid Västra Rönneholmsvägen, som ligger några kilometer från skjutningen. Kvällsposten skriver att sprängningen skedde bara några minuter innan skottlossningen.

– Man har anträffat en bil som har exploderat på Edward Lindahslgatan i Malmö. Vi har fått mycket samtal från runt omkring där, säger Ola Nilsson på SOS Alarm till SVT.

Bilbomben ska ha sprängts mitt i ett bostadsområde och ett 30-tal personer sprang till platsen för att se om någon skadats, uppger SVT. En av de skjutna ska vara 15-18 år, den andre i 25-årsåldern.

"Ett flertal samtal om en hög smäll inkommer till polisens ledningscentral. Polispatruller beordras till området. På Edward Lindahlsgatan anträffas ett fordon med omfattande skador. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning. Polispatruller befinner sig i området för att prata med eventuella vittnen till händelsen", skriver polisen om sprängningen på sin hemsida.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus