Björn Kjellman tycker vänsterns identitetspolitiska debatt är svår. Samtidigt påpekar han i TV4 Nyhetsmorgon att världen är "orättvis" och att "vita män" får för mycket utrymme.

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme

Publicerad 28 juli 2020 kl 10.50

Kultur. Skådespelaren Björn Kjellman tycker det är fel att "vita män" får så mycket utrymme i dagens värld. Samtidigt vill han gärna se färgade personer spela europeiska 1700-talsmänniskor, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i TV4 Nyhetsmorgon som Björn Kjellman fick frågan om hur han ser på att spela kvinna.

Detta med anledning av den identitetspolitiska debatt som vänstern dragit igång i media.

Kjellman tycker det är en svår diskussion eftersom många blir så provocerade. Han ska återigen spela kvinna i en pjäs i höst.

Den kvinnliga TV4-programledaren påpekar att den rollen borde ha gått till en kvinna, om man ska lyssna på de identitetspolitiska kraven.

– Det kan man absolut förstå eftersom vår värld är så orättvis och fördomsfull. Det blir ofta den vite mannen som får väldigt mycket plats. Detta är fel, det måste vi ändra på, svarar Björn Kjellman i TV4.

Samtidigt påpekar han att yrket som skådespelare går ut på att förflytta sig över gränser. 

Enligt Kjellman är brittisk film och tv ett föredöme, eftersom det där finns regler för så kallad mångfald. 

– Där tror jag det måste finnas ett beslut någonstans, för där ser man människor med olika hudfärg som spelar i 1700-talsdramer trots att det inte såg ut på det sättet. Där har man gått förbi fördomen om att man måste ha en speciell hudfärg för att spela vissa roller. Det är ett fantasiyrke och därför borde vi kunna vara öppna för vad fan som helst, fortsätter skådespelaren.


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polisen trodde inte på larmet i Tommie Lindh-fallet: "Ödesdigert"

Blandade ihop adressen med ett närliggande LSS-boende. Från polisens händelserapport: "Operatören bedömer det inte så väldigt troligt."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0