Busch Thor öppnar för konservativt block

Publicerad 4 november 2019 kl 15.18

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor menar att det bara finns en riktig opposition i landet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Hon stänger inte dörren för SD, uppger Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Aftonbladet som KD-ledaren Ebba Busch Thor talar närmare om den politiska oppositionen i Sverige.

Partiledaren får rakt ur frågan om det finns ett konservativt block.

– Ja. Många märker att det finns en vettig opposition och den består av oss, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Men för mig innebär ett block budgetsamarbete och det har vi ju inte, säger hon till Aftonbladet.

KD-ledaren förklarar också att hon har kontinuerlig kontakt med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Enligt Ebba Busch Thor ingår partierna i samma konservativa block, och det kan bli tal om samarbeten i olika frågor, så som att avskaffa landstingen. För att bilda regering måste även SD på något sätt vara underlag för en sådan.

Ebba Busch Thor påpekar att hon är den enda som verkligen pratat med partiledaren för ett av landets största partier. I längden tror hon det kommer fälla den nuvarande regeringen.

Hon välkomnar också tillbaka Liberalerna, men bara om partiet väljer Sverige före "beröringsskräcken med Sverigedemokraterna". Hennes eget parti har valt Sverige. Så enkelt är det, påpekar hon.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Malmö ska "dygnet runt"-bevakas genom drönare

Polisens senaste metod mot kriminaliteten. "De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0