Busch Thor öppnar för konservativt block

Publicerad 4 november 2019 kl 15.18

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor menar att det bara finns en riktig opposition i landet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Hon stänger inte dörren för SD, uppger Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Aftonbladet som KD-ledaren Ebba Busch Thor talar närmare om den politiska oppositionen i Sverige.

Partiledaren får rakt ur frågan om det finns ett konservativt block.

– Ja. Många märker att det finns en vettig opposition och den består av oss, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Men för mig innebär ett block budgetsamarbete och det har vi ju inte, säger hon till Aftonbladet.

KD-ledaren förklarar också att hon har kontinuerlig kontakt med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Enligt Ebba Busch Thor ingår partierna i samma konservativa block, och det kan bli tal om samarbeten i olika frågor, så som att avskaffa landstingen. För att bilda regering måste även SD på något sätt vara underlag för en sådan.

Ebba Busch Thor påpekar att hon är den enda som verkligen pratat med partiledaren för ett av landets största partier. I längden tror hon det kommer fälla den nuvarande regeringen.

Hon välkomnar också tillbaka Liberalerna, men bara om partiet väljer Sverige före "beröringsskräcken med Sverigedemokraterna". Hennes eget parti har valt Sverige. Så enkelt är det, påpekar hon.


Nyheter från förstasidan

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Polisen utreder Alexander Bard för Twitter-inlägget. "Blir det åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus