USA:s presidentval 2020

"CNN suger!" – Trump-anhängarnas ramsa under livesändningen

Publicerad 14 oktober 2020 kl 16.59

Media. Det blev riktigt obekvämt för CNN:s Jim Acosta när han rapporterade från ett valmöte med Donald Trump. I bakgrunden började publiken nämligen skandera: "CNN sucks!"

Gilla artikeln på Facebook

Jim Acosta, som är Vita huset-korrespondent för vänsterkanalen CNN, var på plats under Donald Trumps valmöte i Florida på måndagen, rapporterar The Hill.

Det var när den 49-årige vänsterjournalisten i direktsändning var i färd med att läxa upp publiken för att de inte bar skyddsmasker som ramsan i bakgrunden växte i styrka.

Acosta försökte rädda situationen genom att säga:

– Medan folk här skanderar att medlemmar i presskåren suger borde jag poängtera att något annat som suger är att smittas av coronaviruset.

Men nu anklagas Jim Acosta dessutom för hyckleri – fotografier visar nämligen att han själv tog av sig sin mask när han inte längre stod framför kameran.

Det är inte första gången som Trump-anhängare skanderar "CNN sucks". När det hände under ett valmöte i Orlando förra sommaren valde tv-nätverket, som har förvandlats till en form av propagandakanal som nästan enbart ägnar sig åt att angripa presidenten, att hastigt avbryta sin sändning från mötet.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0