" /> " /> " />
Järnrörsmorden i Ljungsbro
Doudou Ahoka, 33, "minns ingenting" från skräcknatten, enligt advokaten Thomas Bodström. Han har häktats för helgens bestialiska mord och utreds samtidigt för ett stort antal andra brott. (Foto: Privat)

Doudou Ahoka till pojkarna: ”Jag känner att jag måste döda en av er”

Publicerad 5 november 2013 kl 10.37

Inrikes.Nya detaljer framkommer nu om helgens skräcknatt i östgötska Ljungsbro. Bland annat har den överlevande 14-årige pojken berättat för polisens utredare om timmarna som föregick det bestialiska dubbelmordet.

Gilla artikeln på Facebook

Doudou Ahoka ska ha tagit kontakt med de två kompisarna, 14 och 15, när de stod och väntade på en busshållplats i fredags kväll.

14-åringen har för polisen berättat att den främmande mannen sa att han var efterlyst och tvungen att lämna samhället. Han tvingade sedan med sig pojkarna därifrån.

– Jag känner att jag måste döda någon av er, ska han ha sagt till tonåringarna, enligt uppgifter till Aftonbladet.

När trion kom fram till huset på Hällestadsvägen ska gärningsmannen enligt Aftonbladet ha plockat på sig ett järnrör och en rulle silvertejp från tomten, tejpat fast pojkarnas händer och ansikten och sedan slagit in rutorna till källaren.

Inne i huset uppstod handgemäng med de boende och kvinnan i familjen skadades i tumultet. De lyckades dock frita 14-åringen innan gärningsmannen tog sig därifrån i sällskap med den andra pojken.

En stund senare, ett hundratal meter därifrån, blev 15-åringen tillsammans med den 57-åriga kvinna som försökte rädda honom, brutalt mördade av järnrörsmannen.

Doudou Ahoka har häktats för morden och utreds samtidigt för ett stort antal andra brott. Han befinner sig på sjukhus och deltog i häktningsförhandlingen via videolänk tillsammans med sin advokat Thomas Bodström.

Enligt Bodström minns den 33-årige kongolesen ingenting av natten.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0