Centern och pedofilerna
Annie Lööf och Fredrick Federley.

Fredrick Federley ger upp kyrkokarriär: "Orimligt drev"

Publicerad 9 april 2021 kl 08.49

Politik. Den centerpartistiske profilen Fredrick Federley ger upp sin planerade karriär som kyrkopolitiker. Det skriver han på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

"Jag drar tillbaka min kandidatur till Kyrkofullmäktige i Gagnefs pastorat. Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt", skriver Federley.

Fredrick Federley offentliggjorde via Sveriges Radio i onsdagsmorse att han tänkte ställa upp i höstens kyrkoval. Detta sedan han i vintras tvingats hoppa av alla politiska uppdrag för Centerpartiet då det avslöjats att hans pojkvän var dömd för ett stort antal våldtäkter mot barn. Övergrepp som C-profilen hållit tyst om och dessutom flera gånger ljugit och förnekat att han känt till.

Beskedet att Federley nu tänkt ställa upp i kyrkovalet har mött hård kritik. Och mindre än två dygn efter att ha offentliggjort beslutet meddelar Federley att han drar tillbaka kandidaturen.

"Beklagar", skriver C-profilen och liberale konspirationsteoretikern Patrik Oksanen som kommentar till Federleys beslut att hoppa av kyrkopolitiken.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare