Sexhärvan på Aftonbladet
Fredrik Virtanen.

Fredrik Virtanen petas – anklagar Aftonbladet-redaktör för att ha "degenererat"

Publicerad 29 oktober 2017 kl 15.25

Media. Den våldtäktsanklagade feministen Fredik Virtanen petas från Aftonbladets ledarsida, meddelar tidningens politiska chefredaktör Karin Pettersson idag. Virtanen svarar med ett rasande angrepp.
"Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden", dundrar han.

Gilla artikeln på Facebook

Karin Pettersson skriver i en ledarartikel att Fredrik Virtanen, som anklagas för en rad fall av sexuella övergrepp och våldtäkt, petas som lördagskrönikör på Aftonbladets ledarsida.

I en skriftlig kommentar till SVT Nyheter uppger Virtanen att det "kommer som en stor överraskning" för honom att den politiska chefredaktören "godkänner det publicistiska haveriet".

"Det har känts som att Karin Pettersson haft en ryggrad som inte viker. Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden”, skriver han.

Virtanen uppger att han har arbetat på Aftonbladets ledarredaktion i sex år och att redaktionen stöttat honom under "många svåra perioder av påhopp, hot och hat från meningsmotståndare och högerextrema och även under denna kris."

I sin artikel på Aftonbladet berättar Karin Pettersson att det var hon som värvade Virtanen till ledarsidan eftersom han "är en briljant skribent med stort patos". Hon medger också att hon reda för fem år sedan kände till Cissi Wallins anklagelse om att Virtanen hade drogat och våldtagit henne och tt förundersökningen lagts ned.

"För mig var den frågan då utagerad. Jag kände inte till de andra uppgifter som nu har kommit fram," skriver Karin Pettersson.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Media

Vetenskap

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Studenter grävde fram krigare från järnåldern . Oväntade fyndet på Gotland.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0