" /> " /> " />
Soros och politiken
Finansmannen George Soros (vänster) står bakom en "global kampanj" mot rasism. Svensk talesman för kampanjen är den 42-årige Expo-grundaren och AFA-veteranen Tobias Hübinette (höger).
84801267@N00/CC-BY-NC-SA

George Soros finansierar svensk extremist

Publicerad 24 februari 2014 kl 17.50

Inrikes.Den kriminellt belastade AFA-veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette fick nyligen anslag av regeringen för en rapport om "afrofobi". Nu är Hübinette engagerad i ytterligare ett antirasistiskt projekt – som finansieras av valutaspekulanten George Soros.

Gilla artikeln på Facebook

I fredags startade föreningen Fight Racism Now en "global kampanj" mot rasism. Kampanjen heter "Stoppa rasismen nu!" och pågår fram till den 21 mars då en namninsamling mot rasism ska överlämnas till representanter för riksdag och regering.

Talesman för den svenska delen av den antirasistiska kampanjen är, enligt en artikel på SVT Debatt idag, den flerfaldigt brottsdömde AFA-veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette.

Fria Tider uppmärksammade i början av februari Hübinettes kriminella bakgrund och kontroversiella åsikter i samband med att han färdigställde en rapport om "afrofobi" åt regeringen.

Hübinette är dömd för ett mycket stort antal brott – bland annat sabotage, grov uppvigling och olaga hot – och har öppet skrutit om hur han har misshandlat äldre damer och förskolebarn därför att han upplevde att de betedde sig rasistiskt.

Som finansiär för den antirasistiska kampanj som Hübinette arbetar med står den internationelle finansmannen George Soros stiftelse Open Society Foundations.

George Soros föddes 1930 i en judisk familj i Ungern. Efter att ha flyttat till England 1947 och vidare till New York 1956, arbetade han sig upp inom finansvärlden och är idag en av världens rikaste män.

Soros är känd för att ha underblåst revolutioner i ett stort antal länder genom att understödja fiender till de sittande regeringarna. Bland de länder som blivit föremål för revolutioner finansierade av Soros återfinns bland annat Serbien, Georgien och Ukraina.

"Makt är berusande och jag har fått mer makt än jag någonsin trodde var möjligt", skriver Soros i sin bok Opening the Soviet System som kom ut 1990. Han fortsätter:

"Jag var en inbiten egoist, men jag menade att mitt ganska uppblåsta ego krävde en större plattform än att bara sträva efter att tillfredsställa mitt egenintresse. Om sanningen ska fram bar jag på en del ganska starka messianska fantasier."

Tobias Hübinettes Soros-finansierade upprop mot rasism har sedan starten i fredags lockat 121 personer att klicka i en ruta på kampanjens hemsida.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

"Folkförrädare": Raseriet mot M efter DCA-omröstningen

Storm när partiet skryter om avtalet med USA. "Vi kommer alltid minnas dagen ni sålde ut Sveriges suveränitet."0 

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Färska uppgifterna från SCB. Siffrorna beskrivs som "otäcka".0 Plus

Mer från Inrikes

Migra­tions­verket startar nordiskt samar­bete i Irak

Efter myndighetens nya uppdrag.. Ska stärka arbetet med återvändande och återintegrering.0 

Värsta misstagen du kan göra på första dejten

Svenska folket i stor mätning.. Personlighetsdragen och beteendet som får oss att tappa intresset direkt.0 Plus

Reinfeldt kollapsade på plan till Spanien

Dramat under flygningen.. "Såg ut som att ögonen skulle tränga ut ur sina hålor."0 

Vetenskap

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

De flesta kläder hamnar i soporna. Dubbelt så mycket slängs än som återvinns.0 

Kultur

Rod Stewart hyllar Zelenskyj – blir utbuad. Tyska fansen fick nog vid gigantiska hjältebilden.0 

Ny app guidar till svenska runstenar. Första i sitt slag.0