Afghanamnestin

Grönt ljus för amnesti åt ensamkommande

Publicerad 25 april 2018 kl 14.42

Inrikes. Regeringen får grönt ljus från Centerpartiet åt sitt kritiserade lagförslag åt att ge ensamkommande flyktingbarn amnesti för att stanna i Sverige trots att ofta befunnits vara varken flyktingar eller barn.

Gilla artikeln på Facebook

M-ledaren Ulf Kristersson riktar hård kritik mot Annie Lööf efter Centerpartiets besked och lovar att inte gå till val på något annat än en "ansvarsfull" invandringspolitik.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, säger Annie Lööf i en kommentar, och syftar på att många av de illegala tycker det vore tråkigt att behöva åka hem.

Alliansen och SD kritiserade beslutet och Jimmie Åkesson ansåg att M-ledaren Ulf Kristersson inte med trovärdighet kan gå till val tillsammans med Centern, efter att Kristersson skrivit följande på Facebook:

"Av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte."

– Det enda rimliga är att Moderaterna väljer att lämna alliansen efter ett sådant här besked, säger Åkesson till Expressen.

På Facebook kallar Kristersson beslutet "djupt olyckligt" och "inte vad vårt land nu behöver". Han dementerar dock påståendet att kritiken innebär att han inte tänker gå till val med Centerpartiet.

– Alliansen har inte spruckit. Det är väl känt att vi tycker olika, och det här är uppenbarligen en av dem frågorna, säger han till Expressen.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ser inget problem med medlemskapet i "Vi stöttar Anders Tegnell".0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0