Afghanamnestin

Grönt ljus för amnesti åt ensamkommande

Publicerad 25 april 2018 kl 14.42

Inrikes. Regeringen får grönt ljus från Centerpartiet åt sitt kritiserade lagförslag åt att ge ensamkommande flyktingbarn amnesti för att stanna i Sverige trots att ofta befunnits vara varken flyktingar eller barn.

Gilla artikeln på Facebook

M-ledaren Ulf Kristersson riktar hård kritik mot Annie Lööf efter Centerpartiets besked och lovar att inte gå till val på något annat än en "ansvarsfull" invandringspolitik.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, säger Annie Lööf i en kommentar, och syftar på att många av de illegala tycker det vore tråkigt att behöva åka hem.

Alliansen och SD kritiserade beslutet och Jimmie Åkesson ansåg att M-ledaren Ulf Kristersson inte med trovärdighet kan gå till val tillsammans med Centern, efter att Kristersson skrivit följande på Facebook:

"Av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte."

– Det enda rimliga är att Moderaterna väljer att lämna alliansen efter ett sådant här besked, säger Åkesson till Expressen.

På Facebook kallar Kristersson beslutet "djupt olyckligt" och "inte vad vårt land nu behöver". Han dementerar dock påståendet att kritiken innebär att han inte tänker gå till val med Centerpartiet.

– Alliansen har inte spruckit. Det är väl känt att vi tycker olika, och det här är uppenbarligen en av dem frågorna, säger han till Expressen.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nicolas Sarkozy döms till fängelse för korruption

Liberale expresidenten mutade domare. Döms till tre års fängelse, varav två år villkorligt.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0 

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0