Afghanamnestin

Grönt ljus för amnesti åt ensamkommande

Publicerad 25 april 2018 kl 14.42

Inrikes. Regeringen får grönt ljus från Centerpartiet åt sitt kritiserade lagförslag åt att ge ensamkommande flyktingbarn amnesti för att stanna i Sverige trots att ofta befunnits vara varken flyktingar eller barn.

Gilla artikeln på Facebook

M-ledaren Ulf Kristersson riktar hård kritik mot Annie Lööf efter Centerpartiets besked och lovar att inte gå till val på något annat än en "ansvarsfull" invandringspolitik.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, säger Annie Lööf i en kommentar, och syftar på att många av de illegala tycker det vore tråkigt att behöva åka hem.

Alliansen och SD kritiserade beslutet och Jimmie Åkesson ansåg att M-ledaren Ulf Kristersson inte med trovärdighet kan gå till val tillsammans med Centern, efter att Kristersson skrivit följande på Facebook:

"Av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte."

– Det enda rimliga är att Moderaterna väljer att lämna alliansen efter ett sådant här besked, säger Åkesson till Expressen.

På Facebook kallar Kristersson beslutet "djupt olyckligt" och "inte vad vårt land nu behöver". Han dementerar dock påståendet att kritiken innebär att han inte tänker gå till val med Centerpartiet.

– Alliansen har inte spruckit. Det är väl känt att vi tycker olika, och det här är uppenbarligen en av dem frågorna, säger han till Expressen.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0