Afghanamnestin

Grönt ljus för amnesti åt ensamkommande

Publicerad 25 april 2018 kl 14.42

Inrikes. Regeringen får grönt ljus från Centerpartiet åt sitt kritiserade lagförslag åt att ge ensamkommande flyktingbarn amnesti för att stanna i Sverige trots att ofta befunnits vara varken flyktingar eller barn.

Gilla artikeln på Facebook

M-ledaren Ulf Kristersson riktar hård kritik mot Annie Lööf efter Centerpartiets besked och lovar att inte gå till val på något annat än en "ansvarsfull" invandringspolitik.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, säger Annie Lööf i en kommentar, och syftar på att många av de illegala tycker det vore tråkigt att behöva åka hem.

Alliansen och SD kritiserade beslutet och Jimmie Åkesson ansåg att M-ledaren Ulf Kristersson inte med trovärdighet kan gå till val tillsammans med Centern, efter att Kristersson skrivit följande på Facebook:

"Av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte."

– Det enda rimliga är att Moderaterna väljer att lämna alliansen efter ett sådant här besked, säger Åkesson till Expressen.

På Facebook kallar Kristersson beslutet "djupt olyckligt" och "inte vad vårt land nu behöver". Han dementerar dock påståendet att kritiken innebär att han inte tänker gå till val med Centerpartiet.

– Alliansen har inte spruckit. Det är väl känt att vi tycker olika, och det här är uppenbarligen en av dem frågorna, säger han till Expressen.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus